U Click Me...I Click U Back

Thursday, June 6, 2013

Aish vs Amirah

As salam..
Belum sempat nak update cerita kami bercuti di Penang..
Semalam godek tab note aku..
Terjumpa gambar kak cik Yaya masa dia umur lebih kurang dak Aish sekarang..
Kakak cakap "macam muka aish la ummi"..
Aku pun tengok memamg ada iras..
Dah namanya adik beradik ek..

Cuma ada sikit bezala aku rasa..
Tang mata tu kak cik Yaya lagi ceklat matanya..
Kak cik yaya punya bulu mata lagi lentik..*ikutakutuh*
Tapi dak Aish bulu mata stret ikut abah dia..

Tapi memang adala rupa2 iras deme dua nih..
Masa lahir memang tak banyak beza..
Dua2 muka sepesen je..
Even kakak2 dia masa lahir pun gitu..
Tapi dah besar berubahla mukanya..
Kakak2nya tak berapa nak cerah sangat..
Tapi iras tetap ada..
And mostly kekawan yang komen..
Ramai yg cakap anak2 aku banyak ikut muka abah dia..
Yeke...entahla..

Semalam jiran atas umah aku ni dokong dak Aish..
Dia cakap kulit dak Aish ni ikut kulit abah dia..
Sentap jugak aku..hahaha..
Padahal kot ko jeles..
Sebab laki ko putih dr ko ek..
Tsk...tsk..

Aku sentap sebab banyak kali hubs aku cakap dak Aish ikut kulit dia..
Tetiba jiran ni cakap benda yang sama..
Hmm..takpela bagi chance..
Tapi mungkin jiran ni tak penah tgok family aku yang lain..
Memang dak Aish ni ikut banyak belah family aku..
Ada rupa2 macam adik bongsu aku masa adik bongsu aku masa kecik..
Tak dan plak nak cari gambar adik aku tuh..

Ni aku show..show ko gambar dak Aish ngan kak cik Yaya dia..yang kiri tu dak Aish..yang kanan tu amirah aka kak cik Yaya..beza umur sekarang 5 tahun..

9 comments:

Lydia Miza said... Reply Comment

Bolat pipi yaya masa kecik dulu. Geram nk geget

TeacherAzimah said... Reply Comment

Aah ada iras. Tp no wonder lar diorang kan adik beradik hehe...klu tak sama tu yg pelik sket mcm iman dan amal huhu

Cik Puan Rara said... Reply Comment

bolat.comei.geram.sekian.hehehe

Nad MamaZN said... Reply Comment

Aah ada iras la :)

aThidEaN said... Reply Comment

dua2 nak kena gomol ni. baby ni kulit cerah ke tak ke, ttp comel.
anak2 syurga:) wangi je bau dorang walapun masham peluh

Teratak Hami said... Reply Comment

Ada iras. Mmg nampak bulu mata yaya panjang.

PoohGumux said... Reply Comment

iras je 2 beradik ni..cumel!

Tina Othman said... Reply Comment

Hehe jeles ye alala comelnya

Ayu Firzara said... Reply Comment

Sama..sama.... Fotostat... Hehe