U Click Me...I Click U Back

Wednesday, June 26, 2013

Aish Iskandar Sudah 8 Bulan..

As salam..
syukur alhamdulillah..
dari minggu lepas dia dah masuk 8 bulan..
umminya baru nak update kisahnya..hehehe

kalau nengok gambar ni rasa nak geget jekan??macam dah paham2 sangat nengok tv..nengok canel 613..suka sangat dengan citer tayo..

tu dia bangun sendiri bila aku baringkan dia macam raja2 jek nengok tv sambil baring erk dik..
dia lebih suka dok camtu even duduknya masih belum stabil..
merangkak pun belum lagi..
dok asik angkat ponggong..macam berat no nak angkat pun payah..ppffftttt...

cer tengok gambar pertama sampai akhir tu..
dia ralik layan tab note aku tuh..nengok si TOM..hahaha..
dia memang suka nengok TOM tu..entah kenapa entah?
gambar yang kedua tu aku panggil nama dia..nak snap..dia pandangla..
dapatla snap sedas duakan??
tetiba cer tengok gambar yang ketiga tu..
dah datang kat aku tarik2 mintak nenen..hahaha...
aku bagi je terus tidur ko..
tu time senang nak tidurla kan??
kalau time susah apa keje pun APTB okeh..huhu

kalau ko tanya apa dia pandai buat 8 bulan ni?
takde la banyak sangat beza masa dia 7 bulan
cuma dia dah bawak walker tu laju2 sesangat..
hahaha..naik risau plak aku..
makan pun alhamdulillah..dah makan bubur yang aku buat..
dan bubur masih diblend halus sebab dak Aish tak suka bubur yang kasar2 tuh..
aku pun dah simpan banyak resepi yang bakal di buat...
nak tunggu dia 9 bulan je..
tq syimasyaz sebab sudi kongsi memacam resepi kat blog sis..

dak Aish belum tumbuh gigi lagi even dah 8 bulan..
kalau ikut kakak2nya dulu mostly dah 7 bulan dah ada gigi 2 batang..
takpe la Aish..nanti tumbuh jugak gigi tu kan?
mungkin lambat sikit kot..
setiap budak tak samakan progress pembesaran dia..

ni gambar semalam..
aku bawak kakak2 dia gi sarapan kat mamak nearby umah aku..
gambar fresh pepagi belum mandi tuh..hahaha
seharian kan dok umah je semalam tuh (isnin)..
so semalam (selasa) aku tengok cuaca tu cam ok sikit..
aku bawakla derang gi pasar..
lauk basah pun dah kehabisan..
sambil mencari sayur bayam merah untuk buat bubur dak Aish..
susahla sekarang nak cari bayam merah ek?
bayam biasa tu belambak kot..

okla..ni je kot entry update untuk dak Aish..
semoga Aish membesar dengan sihat..
doakan kami ye..

8 comments:

TeacherAzimah said... Reply Comment

Gambar last tu mcm anak mat salleh...rambut blonde gitu cute!

Aty_Fared said... Reply Comment

Kejap jer kan..rase ritu mcm br jer bace akak pas pantang..:) hensem betul aish ni..rambut perang..mate bundar...:)

hayati hashim said... Reply Comment

Happy 8m young Aish. Makan bayam. Sedapppp tau. Aisy saya klu buat bubur letak bayam n bilis mesti makan banyak. Ubi kentang jgn lupa campak sekwli. Yummmyyyyyy.

Nad MamaZN said... Reply Comment

Aminnnn
In shaa Allah aish membesar bagai johan! Jaga ummi n kakak2 :)

Kakzakie said... Reply Comment

Gambar fresh belum mandi pun dah menggoda:) Usia 8 bulan main gomol-gomol best ni.

Izzati Asyraf said... Reply Comment

lebih kurang sama ja anak akak dengan anak saya..aisy iskandar..bubur memang tak suka kasar..gigi belum tumbuh..asyik mennyulur je..berat pungkok..haha..tapi dah 10 bulan ni baru nampak gaya merangkak..tapi jarang2 sgt dia nak merangkak..hihi..lebih suka menyuluq laju2

aThidEaN said... Reply Comment

hi handsome boy:)
makin kurus ni aish ni.mesti makin lasak tu kurus, tak pon nak ringankan badan nak merangkak berjalan terus

handsome tetap maintain.

Mimy Hamid said... Reply Comment

handsome boy putih melepak