U Click Me...I Click U Back

Thursday, May 2, 2013

Rambut Pendek ke Panjang?

As salam..

lepas habis berpantang hari tu..
aku gi saloon nearby cuci ngan potong pendek rambut aku..
rambut aku banyak...
jenis rambut lebat..
tu kot yang buat aku selalu dapat migrain..
tambahan aku pakai tudung lamakan..

then decided nak potong pendek terus dan trim bg nipisla..
so takdela kembang sangat..
then itu kejadian 4 bulan lepas..
sat je rambut aku panjang balik..

so last weekend aku gi balik saloon yg sama..
mintak dia cuci ngn potong pendek balik..
trim jugak..baru lega kepala aku..
haha..


ginila rambut baru aku..trs feeling artis gitu..tp hubs aku ckp awat pendek sangat?

takde jawapan sebab aku suka..
kot blh nmpk lagi muda kot ek..
feeling 20-an gitu..*matakeatas*

dulu aku potong gitu hubs cakap macam budak..
tu dulu ek..masa memang zaman 20-an..
sekarang dah 30-an..
tak tahula dalam hati dia cakap mcm budak lg ke tak...haha
pffttt...

korang camne..selesa rambut pendek ke panjang?

bagi aku pendek panjang mesti kena selalu jaga rambut..
kalau rosak better buat treatment..
cam aku penah la buat treatment kulit kepala tu..
sebab dah berkeluping..
mgkn sebab kulit kepala tak dapat bernapas dengan baik..
sebab selalu bertutup dengan tudungkan?

asalkan jangan jadi macam kat bawah ni sudah ek?























tunggu sapa tu kak limah?hehe..

posted from Bloggeroid

9 comments:

Teratak Hami said... Reply Comment

Lama x tgk blog. Masa lps pantang akak potong pendek sbb rambut gugur byk sgt. Now dah mula panjang. Akak prefer rambut panjang paras bahu.

Lydia Miza said... Reply Comment

Saya suka berambut pjg terasa sungguh ayu dan seksi bila kibas2 rambut. Tp time pening dan kerap migrain terus potong layer cam gmbr rine tunjuk tu. hahaha smoi hubby kata nape x botak cam
Mawi je?

eima said... Reply Comment

syg nk potong pendek ... janji boleh ikat buat tocang sudah tu aku la.. sbb suka pakai tudung klu ade ocang ni rasa selesa tak de tudung nk kedepan sgt..hihi

Nad MamaZN said... Reply Comment

Saya dulu kini dan selamanya pendek mcm dlm gmbr atas tu
Takpenah panjang.. Nak ikat pun tak reti hehe

Cik Puan Rara said... Reply Comment

rara ritu lepas bersalin potomg pendek trus,pas tu skrg dh panjnag.dh xnk ptg dh.sbb susah nk ikat masa pakai tudung.hehe

Nana said... Reply Comment

saya klw ikut kan suke rambut pendek
ringan je rasa kepala
tp laki xkasi potong
dia suke kita rambut panjang
adeh rimas tua
ngan gugur lagi

ieda immi said... Reply Comment

akk pilihan selamanya pendek ..
leceh panjang
nak basahkan , dah lah pakai tudung huhuhu ..

akak pula kalau panjang rambut mudah gugur , faktor usia koot huhu

Kesuma Angsana said... Reply Comment

terpulang msg2 lah !

Nurul A said... Reply Comment

salam. tumpang mencelah.
saya suka rambut pendek, tapi rambut saya kalau potong pendek jadi kembang. yg masalah kelemumur tu mmg tak dinafikan la, segala shampoo pun tak berkesan. tapi...sejak guna shampoo moogoo dan makan supplemen ni, bertambah ok rasanya. kurang gatai.