U Click Me...I Click U Back

Monday, May 13, 2013

Krim Untuk Hilangkan Kurap Susu

As salam..

nak kongsi kepada kekawan bloggers yang mungkin belum tahu..
atau mungkin yang dah tahu..
atau mungkin yang tak penah guna krim nih..
or else mungkin tak sesuai..

tapi kalau tak penah cuba mungkin boleh cuba gunakan..
sekiranya bayi anda ada kurap susu..

sebelum aku teruskan..
aku just nak bagitahu yang krim ni sesuai dengan dak Aish..
tapi tak semestinya sesuai dengan anak2 uols ek..
entry ni sekadar entry perkongsiaan sahaja..

actually dak Aish dah ada lama kurap susu ni..
kat pipi dia

aku takde plak amik gambar spesifik kat pipi dia yang ada kurap susu tuh..
actually dah macam2 ubat aku cuba..
google sana sini..
tapi banyak pandangan dan pilihan actually..
tetiba pengasuh dak Aish Yumi bagitahu suruh try satu krim nih..
namanya ZERICORT


ok.. jumpa gambar ni dalam hp..
nampakkan pipi dia tuh ada kurap susu..
tula kurap susu...tak payah nak malu mengaku anak2 kita ada kurap susu..
sebab ibu2 yang menyusu anak dengan susu badan..
kadang2 memang tak perasan yang susu meleleh..
especially bila menyusu masa tidur memalam..
so kekadang tak lap pipi baby sebab dah mamaikan..(itu aku la tuh)hehehe

so kalau sesapa yang alami cam aku..
bolehla try krim ZERICORT nih

 sumber : google

actually krim ni hubs memang sentiasa simpan dalam porch dia..
sebab dia suka sapu kat kaki dia bila berpeluh..
nak elakkan gatal2 lagi jadi terukkan..

licin dah kulit dak Aish..yeayyyy!!!
tapi kata orang kurap susu ni ada ibu dia ek..
boleh ada balik even dah baik pun..
cer kongsi sesapa yang tahu..


selamat mencuba!!



7 comments:

maria firdz said... Reply Comment

Perkongsian yg baik cikgu... Bgus ni.. Alhamdulillah.. Faiqah dulu x kna kurap susu...

aThidEaN said... Reply Comment

thank u for sharing.
tak pernah tahu pasal cream ni

imani punya kurap susu x teruk sgt kadang ada kadang hilang

athi sapu lotion baby biasa je..

Nad MamaZN said... Reply Comment

Saya xtau
Baru ni tau pasal kurap susu
Klu ruam susu tu penah la zakwan n nayli kene masa kecik2 dulu

fifi said... Reply Comment

rissa so far takde kena kurap susu.sebab susu maknya takde pun mengalir bagai..hehe..comey tau aish ni

TeacherAzimah said... Reply Comment

Krim ni ada jgk kat umah sy utk panau kat pipi abg iman. Tp x rasi arr...at last letak minyak jeselin baru hilang.

Nana said... Reply Comment

Good info
Bese klw bfeed anak sure ada kurap susu kan

PinKy MoMMa said... Reply Comment

thanx for sharing..nnt kalau terjadi boleh refer blog cikgu ni hehehe