U Click Me...I Click U Back

Friday, May 10, 2013

Jumaat Esok Sabtu..

As salam..

Hehe..
Semua orang tahu ek lepas Jumaat is Sabtu..
Kalau tanya kak cik Yaya pun dia pandai jawab..

Ohh sabtu ai is sekolah uols..
Bosankan?
Sabtu cikgu selalu kena gi sek..
Tu pun ada yg ckp jd cikgu ni senang..
Balik tengahri..yg mengajar ptg datang sek lambat..
Hmm..tak semudah itu sebenarnya..

Kalau tanya aku..
Dah 5 tahun kot baru jadi cikgu..
Setiap hari ada je pengalaman baru yg aku gained..
Benda baru yang aku learned..
Yang mana baik tu aku jadikan teladan..
Yang tak baik tu jadikan sempadan Thailand..hakhak..

Bab mengajar tu takde hal..
Murid2 memang nakal..
Biasa ar..murid tahun 1
What do u expect ngan murid yr 1..
Sure la bisingkan..
Memang kalau tak nyabar..
Mau ko pukul2 anak2 org tuh..
Tu pun dh ada beberapa kes yg mak pak mai dtg sekolah nak tanya pasal anak dia kena cubit..
Acaner?

Tu baru peel murid..
Belum masuk peel kawan2 sesama cikgu ek?
Macam2 ada..kalau astro blh ckp gitu kat kita..
Aku pun boleh cakap jgk..
Kat sekolah aku ni macam2 peel org ada..haha..
Tinggal lg ko nak layan tak layan je..

Kalau jenis sentap better jadi lone ranger..
Senang citer tak yah nak berkawan baik sangat..
Kadang2 aku lebih suka ada kawan2 kat alam maya ni..
Lebih tenang jiwa aku..
Kan kekawan bloggers?

Kata hubs aku..
Kat mana2 pun ada je masalah camni..
Kita tak kaco orang pun..
Orang still tak suka kita..
Nak jugak mengaata kita..
Tu lumrah dunia kan?

Hari ni tot nak buat nasi goreng..
Kot hubs boleh makan selepas solat jumaat..
Malam ni kita semua ke pasar malam aje..senang citer..hehe
Ambik kesempatan yang ada ek..
Bkn selalu ada pasar malam kt area melati ni..kihkih..

Ada sesapa kerja ke esok?meh celet sikit tak pun give me 5!


dah lama tak bertudung bawal..tu yang nak tempek kat sini..comel tak kak ton?

*tetiba*

posted from Bloggeroid

8 comments:

maria firdz said... Reply Comment

i pun sekolah esok.. tpi bkn sekolah gnti.. tapi sukan sekolah... yg best Isnin cuti... hihi... jgn jeles ea kak,, hihi

inazamri said... Reply Comment

tugas sbg pendidik bukan mudah.tggungjawab tu mmg berat.cantiknya cikgu.comel.

tenku butang said... Reply Comment

938

x sabar nak coti yeaa.. heee

done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Tina Othman said... Reply Comment

Comel pastu nampak dah kurus ;)

TeacherAzimah said... Reply Comment

btl2 i pun kdg2 prefer dgn kwn2 bloggers. ntah kenapa ya..hihi
tau tak smlm i pki tudung bawal jgk, my hubby kata i comot hahaha sabor jer lar.
ada program apa kat sek esok?
esok i nak terjah sogo :D

Nad MamaZN said... Reply Comment

Kak ton yg ni comeyyy!

Saya setuju kata hubby akak...

fuZa said... Reply Comment

comelllll

PinKy MoMMa said... Reply Comment

hahahaha comel cikgu dari kak ton lagi...sejak2 anak skolah ni..kite pun sibuk gak kira bila laaa nak cuti sekolah ni miahahaha