U Click Me...I Click U Back

Tuesday, May 28, 2013

Jalan2 di KL Festival City..

As salam..

rumah ai dekat jugak dengan mall Festival City nih..
tapi since bukak kami tak penah jejak kaki pun kat sini..haha
bila yang jauh2 kt bkt bintang tu kemain lg pegi ek.
yg dekat selalu diabai2kan..eceh..

so aku ada ternampak post kt fb mommies gojes..
yang ada sales baju baby kat festival city..
konon nak g on ahad..
tapi penat kenduri..
so bawak ke semalamla pegi..
pegi pun dah lewat..
setel asar baru keluar rumah..
dah kata dekat..
kononnya nak gi tgok salea baju baby tu jek

sebab last month langsung tak membeli baju dak Aish..
budak tecit baju harus banyaklakan?
sat muntah..sat basah..sat peluh..
aku ada beli 2pasang baju singlet kat giant..
baju suit tidur tu sepasang..
sebab aku tak bekenan design dia..
so aku beli tak banyak..

ok..sampai festival city..
kira 1st time gi kan?
so memang tak tahu tang mana sales tu nya..
tapi kami tak terus mencari..
jejalan je dulu cuci mata..
tengok2 kasut..
tengok brand apa yang ada kt situ..
mostly ok la bg aku..
banyak brands..
tapi hubs cakap tak besh..hehe..

aku gi bawak dak Aish ngn kak cik.dia je..yg besar tinggal..aku suruh study..

dak Aish cam biasa..asal naik stroller je lena..
senang keje ummi ngn abah..haha..

melayan kak cik main benda ni..semua yg dia jumpa dia nak main..hadehh..sekarang ni dia dah takmo dengar cakap ko..siap tarik2 tangan nak main jgk..huhu.noty girl sesangat!!



then dah lbh kurang sejam..
baru terjumpa tempat yang sales baby tu..
rupa2nya tersorok..
aku pun tak tahu sampai bila habis..
lupa nak tnya..tapi aku rasala sampai ckup bulan ni kot..
semua baju branded ek..
tapi baby kiko la aku tengok cam mampu la nak beli..
sebab baju budak tecit ni tak yahla nak beli yg hebak sangat..
pakai sat je..rugi..
membazir tu kan tak elok?
yg penting kain dia elok..
serap peluh giteww..

so aku belek2..tgok harga okla boleh la nak rembat 2-3psg..hehe..
tapi aku bab membeli baju boy ni still blum get used..
pendek cerita masih FAILED la..haha
baby boy..tak seluar panjang..3quater..
pastu tshirt..hehe..kan?
kalau baju baby girl..fuhh..leleh ayaq liur..

ni je yang dapat..sebab yang lain warna tak bekenan..aku tak suka warna dull untuk baby..entah!

kalau aku mesti nak cari warna terang2..
baby kena ceria selalu..warna dull tak sesuai kot..huhu..

setel baju dak Aish..
planned nak balikla..
pusing sat level 1..tgok2 outlet apa yg ada..

nampak lagi benda alah ni..haruslah benti bg minah kak cik ni melayan feeling dia dulu..haha..

jejalan nak balik tu..
nampak FO..
hubs ajak masuk..
tengok2 baju kat dalam tu..
notis ada jeans brand zara..
kebetulan ada size aku..
hubs bg izin try..
aku pun tryla..
rasanya dah nak masuk 2 tahun kot tak beli.jeans..

try2..lawala plak..hehe..sbb bukan senang nak cari skinny jeans yang ada size aku..maklumla peha beso..haha

hubs suruh ambik je..
apa lg berdesup gi bayar..
tq laling bg izin ai beli sluar baru..ngee
siap gurau kat hubs..
"malam ni nk tidur pakai jeans ni takmo bukak2"..
*matakeatas* sangat!!

posted from Bloggeroid

7 comments:

Mama Zharfan said... Reply Comment

me pun dh berkurun tak beli jeans...jeans yg me pakai setiap weekend tu pun yg me dpt free hasil menang contest ajer hehehe

With Julia said... Reply Comment

Napa x berjumpa cikgu azrine ye kt kl festival...umi Qi pun pi sana gak...uwaaaaaaaa...dekat tp x terjumpa...hehhe...best kan sana...umi QI selalu ler lepak sna mamam Ayam penyet heheh

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

shopping lagi...

PinKy MoMMa said... Reply Comment

smua pakat cakap sana salesss skrg ni..suar jeans budak murah murah huhu..tutup mataaaa..duit dah mcm air dah ni cikgu ;p

My Firdz said... Reply Comment

Hehe... Sy dh berkali pusing situ.. Hehe... Xde tmpt nk g.. Stu la kmi pusing.. Sbb luas kt situ... Tpi sjak ada pmbinaan kondo atas festivạl city tu... Hubby dh xnk g.. Seram ktanya... Hehe

Nad MamaZN said... Reply Comment

Cantek2 baju dak aish ;)

TeacherAzimah said... Reply Comment

Hr tu masa pi bandung ada gak beli 2helai skinny jeans. Tp my hubby tak brp berkenan plak i pki suar tu huhu...so lbh byk tersimpan dr terpakai :-(