U Click Me...I Click U Back

Friday, May 31, 2013

Genap Seminggu Cuti

As salam..

Morning mommies..and dara sunties..
Apa cerita korang hari ni?
Uitss dah seminggukan cuti sekolah?
Since last friday sekolah dah cuti..

But rutin harian berjalan jugak..
Cuma tak kena mengajar jek..
Tiap2 hari since isnin kena gi sekolah..
Menghantar kakak kelas tambahan UPSR..
Dah besar anak dara ummi..
Tapi kenapa ek rasa macam makin muda jek.
Ahahaha..nak muntah pun muntahla..
Takde sapa larang haihh..
Sebab ai tak mo mengaku ai dah kertu..sobs
So bagila chance ek..

senang kalau bawak gi memana hubs takde pun takpe..anak2 dara ai ada..*kelipkelipmataeksyen*

Eh...semalam ai diSEPERISE oleh hubs..
Katanya semalam takyah masak..
Nak tapau PELITA kat setapak je..
Dah lama anak rekues nak makan..
So ai keluar ber4 je..
Kakak2 dara tinggal..
Tetiba hubs cakap nak gi cimb jap..
Tetiba masuk Festival City..
Tanyala kenapa masuk sini..
Cimb ada je kt stesyen minyak..
Hubs cakap sekejap je..

Then ambik tiket parking..
Naik atas..
Terus bawak aku naik level 3..
Macam dah dapat agak je..haha
Kan betul!!
Hubs bawak lagi masuk FO yang gi hari tu..
Beli lagi sehelai jeans zara tu..
Siap cakap kat aku..
"Kali ni ai nak belanja pulak"..
Tq abang..semoga rezeki abang sentiasa murah..
Belanja2la selalu..hiksss..
Try2..dapatla satu lagi koleksi zara..
Hari tu beli yg season sikit..
Kali ni yang warna lain plak sikit..
Alhamdulillah..
Tu kira seluar rayala tuh..merangkap giteww..

gambar selingan..

Setel di Festival City..
Pergi pulak Pelita Nasi Kandar tapau nasik..
Semalam tak masak.langsung..
Petang plak my mom hanta nasi dagang..
Murah rezeki kami semalam..
Alhamdulillah..

Tinggal lg seminggu je nak habis cuti..
Oh tidak!!
*gulinggulingtaksuka*

P/s : packing baru 70% je ni..lepas jumaat isnhaAllah nak bertolak ke Penang..doakan perjalanan kami smooth ye..

posted from Bloggeroid

11 comments:

With Julia said... Reply Comment

waaaaa bercuti ke penang? Best yerrrr...la umi Qi selalu pi Pelita kt setapak tuh cikgu...leh le gather2 kt sna...sgt dekat kan....best yer asben buat surpise xyah masak hehhe i likeeeeeee....umi Qi keje...cuti sekolah pun keje...hahhaha apa kes xd kena mengena kan...

p/s mmg selamat leh masak kt dapur aman lepas pasang safety gate...tp tang buat kek tuh den x pandai...ajor kan cikgu hahahha (padahal nk kek preeeeeeeee hehhe)

Tina Othman said... Reply Comment

Nak tgk suar zara tu waaaaa bestnya nak g holiday, drive safe ye

Siti Haslinda Sadiken said... Reply Comment

tapau jeruk madu pak ali sepeket..hehhee

PinKy MoMMa said... Reply Comment

skejap jer kan masa berlalu..tu la pasni mesti ai tengok kalendar je cikgu huhu..tunggu anak cuti biler..baru boleh plan nak ke mana mana hehehe

TeacherAzimah said... Reply Comment

wahhhhh kalau kita mesti dah sengih jer bila dpt surprise mcm tu hihi.. so nnt tayang ek suar baru. tu arr rine jeles tau muda2 dah ada anak dara blh bantu keje umah. plg tdk blh bantu layan adik2 yg kecik masa mama tgh berhempas pulas setel keje umah. mcm i skang ni alahai..baru jer dok diam kejap dah mama! mama! mama! adaaaaa jerrr hahaha...that is what we call the miracle being a mom :)

myfirdz said... Reply Comment

Haa.. Dh seminggu kn de seminggu lagi.. Cpatnya masa berlalu...

fuZa said... Reply Comment

Raya sakan la mike..

Zainur said... Reply Comment

sebut penang teringat pasembor dan char kueh teow...hehe...

Salam sis how ru?

LYAfrina said... Reply Comment

moga semuanya bjln lancar ye...
comel dak kecik tu..

eima said... Reply Comment

penang ade ape ....

syok kan cuti ... anak cuti mak die pun cuti jugak

Cik Puan Rara said... Reply Comment

alololo omei nya! tegap dh berdiri.