U Click Me...I Click U Back

Monday, May 27, 2013

Bila Masak Asam Pedas..

As salam..

ok..aku nak kongsi tips..
kalau yang dah tahu tu..alhamdulillah..
ni kepada yang tak tahu la ek..
sebab aku ni suka sangat repet buat asam pedas..
sebab anak2 aku suka tahap superman terbang!
dan menu paling mudah la daripada ko masak karikan?
tak payah santan pun..
senang..blender lps tu tumih..

tapi..kalau nak asam pedas korang sedap..
masa blend bahan nak tumis tu.
boh dalam 2sudu besar serbuk kari ikan..
blend sekali..
serius..hasilnya memang sedap!!
tryla ek..


ni menu lunch hari ni..

selamat mencuba!

p/s : resepi asam pedas google la ek..

posted from Bloggeroid

8 comments:

loytha'san said... Reply Comment

kak oiiiiii.... cik abg baru request suh masak asam pedas... hahahaha!

JaSSNaNi said... Reply Comment

wow... menarik ni azrine... tak pernah test wat cara tu.. next time nak try wat lah...

Nad MamaZN said... Reply Comment

Saya suka asam pedas ni
Tp hubby tak suka
Dh lama xmkn asam pedas ikan pari
Takut terbeli yg ternak punya huhu

PinKy MoMMa said... Reply Comment

nangis tengok lauk peberetttt..bila la nak masak balik ni huhuhu..

Anonymous said... Reply Comment

Kak fuziah : Tq...nak cuba nanti.

Rina AVAIL said... Reply Comment

Yummm..asam pedas mmg peberet rina. Org johor katakan hihi. Tp pes time dengar taruk serbuk kari dlm asam pedas..try la nnt :)

With Julia said... Reply Comment

weeeeeee terliur habis...sgt sedappp

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

sedap tu....kalau buh serbuk kari tak pernah lagi...tapi kalau nak sedap dan nampak pekat sikit masukkan sesudu kck kerisik waktu dah nak masak...sedap jugak...