U Click Me...I Click U Back

Thursday, May 9, 2013

Aish Iskandar Approaching 7 Months Old

As salam...

hari Isninkan cuti sempena PRU 13 tu untuk Selangor kan??
so aku bawak dak Aish gi jab untuk 3rd dose of Hepatitis B..
actually that dose for 5 months old.. tapi last months Aish banyak kali badannya dedar2..
dan asik flu..berjangkit kot..
orang tua2 cakap baby nak buat 'kerja'..ek??

apa2 jela..
so bila dah 6 bulan lebih ni aku takmo dah la bertangguh2..
tak syokla tetiba nanti DR ingat aku ni macam mak yang slumber jek..
hehehe..
imunisasi anak ni kot..dok bertangguh2..
even dah ada anak 4 kata ko..

ok..aku biasa jab dak Aish kat klinik swasta jek..
sebab senangkan..
memangla berbayar..tapi aku rasa jimat masa..
kalau mampu pergi jela klinik swasta..Klinik Kita kat Wangsa Maju
sekali jab kalau hepatitis B nih.. 3 dose.. 
satu dose Dr caj 80.00 je..
harga tak sama ye.. kalau aku cucuk kat pusrawi masa anak dulu2..
mahal dari Klinik Kita..
sekali cucuk memang beratusla terbang..hahaha

so sekarang dah tahu kat Klinik Kita cheaper than Pusrawi..
better la gi kat situ jek..
dekat dan jimat masa..itu yang penting..hehehe

ok..dak Aish dah genap 6 bulan 2 minggu 3 hari
berat dia dah 7.5kg..
bagi aku berat dia normalla..
takde la beratttttt sangattt!!
takdela ringgaaannnn sangaattttt!!*ko dah kenapa stress tttttt*
hehehe..
tapi lelama dukung pun lenguh jugak Umminya nih..hehehe

the latest of Aish Iskandar...geram tengok dia tidur tu..hehehe


sekarang nih dah pandai sangat nak ajak duduk luar..
biler dokong dia terus je tengok pintu..
nak ajak keluar la tuh..hahaha..
biler dapat keluar semua pokok tu dia nak pegang..
tu sebab tak de kereta kat umah sebelah..
kalau tak maunya hitam tangan dia gi pegang tayar kereta..hahaha
memang senangla kerja aku kalau nak menyidai kain 
ini jela caranya...

kalau dalam rumah aku biasa bukakkan chanel 613 suruh dia ralik tengok..
especially biler ada Mickey Mouse Club House..
dia suka sangat kartun Mickey tuh..

ohh..ok..banyak kerja rumah tak setel lagi nih..
tak sabar nak tunggu weekend..
sebab boleh rehat dengan aman..
hahaha

8 comments:

PinKy MoMMa said... Reply Comment

aah gerammmm kan tengok budak2 tido..muka kesian jer hehehe..

besar ni sedap cium gomol2 ni...geram!

Nad MamaZN said... Reply Comment

Makin ligat ye.. Dah stsrt mkn solid food jugak kan? :)

CeqGu said... Reply Comment

cikgu pun ikutkan hati nak pi klinik swasta jer, tapi biasala orang tua keja kat hosp gov, bising ler kalu tak bawak cucu pi klinik gov jugak huhu

eima said... Reply Comment

anak2 aku imunisasi wajib mmg berpanel tp tak pi swasta jugak sbb tak caya ...pi gomen ... sbb kat swasta ari tu nk amik utk Chicken Pox doc tu cam sengal je .. tak terer .. kat azzahra ... pas ni nk amik pnuemococol tu nk amik kat klinik lain ....yg agak2 terer ...huhu

Lydia Miza said... Reply Comment

Hai aishhh wah dah pjg langkah duk dlm walker

Cik Puan Rara said... Reply Comment

sis boleh x bg penerangan lebih pasal cucuk cucuk ni sis.

ctmah said... Reply Comment

walker sama!yeye!
Alisha pun suka tengok channel 613..tayo the little bus =)

LYAfrina said... Reply Comment

comelnyer ish tdo... hidung mancung sgt....