U Click Me...I Click U Back

Monday, April 8, 2013

Berisi atau Kering??

As salam..

lately aku notis aku suka sangat makan..(mungkin sebab breastfeed baby buat kita lapar)
benda yang aku tak suka makan masa time aku pregnant..
aku tetiba suker giler..
contohnya masa pregnant aku tak suka satay ngan char kuey tiaw..
tapi bila dah dapat Aish ni..makin suker menjadi2..
mengalah orang mengidam plak..

dalam seminggu adala sekali dua aku mesti bedal char kuey tiaw..
cuma satay je aku masih menahan je JEBAT..
sebab malas nak menunggu dia masak..
lambat!!
sekarang ni masa macam emaih je bagi aku..
since ada Aish..dah tak kose nak menunggu orang bakar satay..hahaha..

ok..nak cerita pasal berat badan sebenarnya..
aku notis lepas bersalin aku rasa aku kuruih melayang2..
tak timbang pun sebab takde tempat penimbang kat rumah..
hmm..frankly speaking..aku memang pesen cenggitu dalam pantang..
and memang lepas habis pantang..in shaa Allah..berat akan naik jugak sikit..
tengok pada 'kelaluan' aku makan..
tapi since ada Aish ni makan je kerja..
pagi mesti nak sarapan heavy sikit..
kalau tak mulala nak ketaq rasa..
so pagi amik esp shaklee atau nescafe ngan roti sapu peanut butter tu 4 keping..
pastu makan kuih lagi yang ditapau..ngeeeee
memang pagi2 aku avoid nasi lemak sebab nak elak mengantuk..
unless weekend..

sambil menunggu nak bersiap gi sekolah..(ngajar petang)
lipat kain ke..sapu2 umah sikit..
mesti akan makan jugak lagi..hehehe 
sampai sekolah memang terus bedal nasi kat kantin sekolah..
even aku sempat masak lauk sejenis untuk makan malam..
tapi memang aku nak jugak makan kat sekolah..
sebab aku suker makan reramai..
kalau makan sorang..tak syok gitu!

so aku rasa sekarang aku dah macam berisi sikit..
aku suka la badan aku tak kurus sangat..
umur dah nak masuk 34 tahun ni..
rasanya tak perlu kurus sangatkan?
nanti cepat sangat nampak T*Akan??
baru2 ni aku timbang berat aku 54kg..
tu last 2 weeks if not mistaken..

last berat aku sebelum bersalinkan Aish ialah 68kg lebih kurang la..
takdela banyak mana aku turunkan?
sebab masa aku BELUM preggykan dak Aish..berat aku dah already 62kg..
masa tu aku lalu je makan..sebab stress banyak kerja ko..hahaha
actually aku tak berapa kisah sangat aku kurus sangat ke..atau aku dah berisi sikit
cuma biler aku rasa aku dah tak mampu  nak tengok diri aku kat cermin..
then aku rasa aku perlu diet kot..
but aku adalah jenis manusia yang susah nak diet..hadehhh..
napsu makan mengatasi segala2nya gitu

kalau tanya hubs aku..dia suka aku berisi dari kurus..
mungkin pasal sedap sikit nak pelukkan??ehem..hehehe(18sx)
tapi ada part2 badan aku yang aku rasa aku perlu kecikkan..esp tang lengan..hmm..
nanti nak beli felinna incloss la..hikhik..


 
korang suka badan korang kurus sangat ke atau berisi sikit??


7 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

Sedang elok jek badan akak
Cantekkk jek
Saya ni la kene riso huhu
Sbb bf kot kan saya pun asek lapo je

Mama Zharfan said... Reply Comment

beshnya sbb u slim! me jeles hehhehe

Chekgu Azrine said... Reply Comment

nad..xdala kurus sgt..tp bdn camni maintain jela..jgn bg gumuk sgt nti mengah..

Chekgu Azrine said... Reply Comment

MZ..xda slim sgt..slim river sikit2 je..MZ pun kurus wat..xyah nk jeles..hehe

TeacherAzimah said... Reply Comment

kita mmg nak tmbh berat badan...now dr 48kg dah cecah 50kg yess!! tapi 2kg tu naik tang perut jer uwwwaaaa!!!! nasi lemak kecik plak tu huhuhu...ni lar manusia tak penah puas kan huhu...apapun syukur alhamdulillah sgt2 dgn pemberian Allah SWT ni :-)

♥cikmOt♥ said... Reply Comment

owhh kak, meh amik saya punya lelemak ni...lalala

maria firdz said... Reply Comment

Elok dh bdan akk.. Comei doh... Bila berat sy nk mencapai 50 ek... Huhu