U Click Me...I Click U Back

Wednesday, April 3, 2013

Sapa kata Senang?

As salam..
hadehh..
banyaknya benda nak kena update..
bukan blog..tapi kerja kat sekolah..
dah siap yang ni..
esok kerja lain pulak yg nyusul..

sapa kata jadi cikgu senang?
just masuk kelas..bukak buku..ngajar jek..
since KBSR dah bertukar KSSR..
rasa lagi banyak plak kerja2 pengkeranian yang cikgu nak kena buat..

actually kami cikgu2 ni masih samar2 matlamat yg hendak dicapai utk KSSR nih..
even aku sebagai guru..
masih blurr lagi..
kot baru 2 tahun dengan KSSR..
mungkin belum nampak lagi arah tuju..

kadang2 parents pun ada yg tak puas hati..
tnya cikgu..ank2 derang takde exam ke?
kami cikgu2 ni cuba sedaya upaya untuk menerangkan bagaimana KSSR dinilai..

to be frank..
memang payah nak terangkan kalau cikgu2 sendiri masih samar..
yelar..baru nak masuk tahun ke-3..
mungkin too early untuk menolak atau menilai KSSR ni..

dan aku harap KSSR ni bermatlamat jangka panjang..
bukan sebagai bahan eksperimen 'mereka2' yang berkuasa..huhu
maklumla..kami ini hanyala..
"SAYA YANG MENURUT PERINTAH"..

p/s: sekadar entry memberi pendapat aje..

4 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

Takde anak skolah kebangsaan lagi
Dh masuk darjah 1 nnt wajib amik tau ni hee

TeacherAzimah said... Reply Comment

Btl rine...pbs ni sgt memberatkn bahu TA ni as su pbs. Pd masa yg sama f3 kena ajar jgk utk pmr thn ni. Otak bercbg2 jdnya. Tu yg nk update blog pun x sempat dah... plg kesian kat anak2 kita lar kn sbb dah jd bhn eksperimen

combi said... Reply Comment

wihooo..combi mmg xske jd cikgu..huhu

Aty_Fared said... Reply Comment

Susah ar...sy tau..tngk mak sy jd cikgu..mcm2 aktiviti..eeerr..tu pasal sy tak de rase nk jd cikgu...heheh.. tp cikgu ni pekerjaan mulia..:-)