U Click Me...I Click U Back

Tuesday, April 2, 2013

Kongsi Rezeki

As salam..

hadehhh..berchenta betul nak update blog ek..!!
serius.. banyak cerita pending..
tapi MASA ni betul2 jeles sangat kat i..
adusss..!!
time really flies.. 
dah 2nd of April dah..

pejam celik..pejam celik tak lama lagi dah nak puasakan uols..

cuti sekolah seminggu..
tak gi memana pong..
selalu memang cuti sekolah..
memang buhsan dan sangap je kami anak beranak..
hubs memang payah sikit nak ajak bercuti..
haru haihh..

***********

ok..back to the tajuk ek..
nak cerita pasal rezeki buah mangga..
alhamdulillah.. even duduk rumah sewa..
tapi pokok kat depan ni selalu sangat berbuah dengan lebat..
since we ols duduk sinila pokok ni berbuah..
kata tuan rumah.. bagila kat jiran2 ngan sesapa yang aku nak bagi..
sebab dah banyak sangat.. 
takkan nak dibiarkan buruk..
rezeki yang dapat nikan bagus dan dapat pahala kalau dikongsi2kan dengan jiran2..
dengan kekawan..
kalau ada lagi banyak.. lagi banyakla rezeki yang jiran2 dan kekawan saya dapat saya kongsikan..
alhamdulillah..
buah2nya pun besar..

ni dah trip ke berapa dah ni di bawa ke sekolah..
yang sebelum2 ni tak dan nak snap gambarnya..hehehe

 aktiviti makan 'nyicah' di kantin sekolah..hehehe
cikgu tita yang jadi tukang kopek buah..cayalah..berapa bijik ntah cikgu tita kopek..syabas bete!!

 geng yang layan 'nyicah' kat kantin sekolah..

nanti kalau ada lagi buah..ai bawak lagi ek uols!!!hehehe
yang baca jangan terliur pulak..

7 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

Ramai nya geng nyicah :)

maria firdz said... Reply Comment

Wah.. Mmg best menicah ramai2 nih kan.. Hehe kecur air liur... Heee

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

wow...sedapnya...lagi pulak makan ramai2 gitu...

Mooniqueen said... Reply Comment

ya allah memang musim ke sekarang ni?
MQ tengok area mQ xde pulak yg berbuah.. dah la mmg tgh mengidam mangga muda ;(

Tina Othman said... Reply Comment

kecuh liur hehe, sedapnya

Lydia Miza said... Reply Comment

Meriahnya geng mencicah ni rine

eima said... Reply Comment

gile syok dpt nyicah reramai gitu mkn sendri kat rumah tak feeling