U Click Me...I Click U Back

Tuesday, April 30, 2013

Jangan Fanatik Sangat!!

As salam..

esok cuti..yeayy!!
sehari pun dah yeayy ko ek..
yelar..dapat cuti sehari tu dah syok sangat kan?

ok..back to the topic
semalam aku ada baca paper..
got one politician ni..
before he was in goverment servant gak..
and after he retired..
he get involved in politics..
tapi menjadi wakil untuk parti pembangkang..huhu

apa yg aku nak cakap kat sini..
tak payah kot nak labelkan semua penjawat awam ni sebagai kera dalam jagaan..
konon kami ni macam disogok dengan duit..
dulu beliau pun adalah penjawat awam jugak..
dapat rezeki menyara keluarga pun hasil dari duit kerajaan jugak..

hmm..



apa yg patut dijadikan teladan kat sini..
tak payahla nak fanatik sangat..
sebab dunia ni pun hanya pinjaman..
semuanya bersifat sementara..
tiada yg KEKAL
kalau tak suka dengan mana2 parti jangan kaitkan kami2 yg tak bersalah ni..
terasa aku tau..hikss..

berkempenla dengan bijak..
dengan penuh kasih sayang..
tak payahla nak lagaknya macam.ko je yg betul ek?
sory..no offence k..
undi masing2 sendiri la tau kan?

selamat mengundi!!

-peace-

posted from Bloggeroid

8 comments:

Rina AVAIL said... Reply Comment

tula..sakit mata dan sakit hati sbnrnya bila baca komen berunsur politik..nk sokong mana2 parti hak masing2..terjemahkan sokongan ms mengundi..x perlu nak hina sesama sendiri..pdhal sesama islam..para pemimpin pun jgn nak saling menghina..buktikan yg diri mmg layak bergelar pemimpin..

Nad MamaZN said... Reply Comment

Btul...selamat hari pekerja! :)

Tina Othman said... Reply Comment

Melampaunya , apapun esok cutie yeay

eima said... Reply Comment

sbb statement die aku cancel nk pangkah PR kali ni .... muahahahhaha

kan ko dah hilang satu undi sbb ckp² tak de guna otak ko ni ...

ctmah said... Reply Comment

tak sabar nak balik johor nak mengundi..yippi =)

Mysara Ab Rahman said... Reply Comment

nk mgundi ni mcm2..kdang2 smpi mlm nk beli paper..pnuh ngn mcm2 cter ntah pape

Cik Puan Rara said... Reply Comment

selamat mengundi sis =)

PinKy MoMMa said... Reply Comment

undi itu rahsia..tak perlu ckp lebih2 sbb tkt terjadi fitnah..nnt ssh nk jawap kat padang masyar huhuhu