U Click Me...I Click U Back

Friday, April 26, 2013

Entry Tanpa Tajuk

As salam..

Entry tanpa tajuk..
Dah takde idea kot ek..
Ramai betul tak sihat lately..
Cuaca tak menentu..
Kena banyak minum air kosong..
Bukan ais batu kosong ek..
Pukui montot uols sat g..

Hari ni Jumaat..
Banyak masa sikit di rumah sebelum gerak ke sekolah..
Ada banyak masa ngn dak Aish..
Korang sarap apa hari ni?


ini sarapan aku utk hari ni..makan ala2 omputih..simple tp caya tak..tak kenyang kat aku..huhu..

Rasanya pagi2 pun aku kena makan heavy..
Kalau tak rasa perut kosong jgk..
Biler bf baby ni mmg perut mesti sentiasa diisi..
Kena minum air banyak..
Baru susu banyak..kan?

Esok sekolah ganti..
Ada je sekolah yang tak sekolah esk..
Sek ganti esok masuk awal balik kul 4.30..yezzaa..
Sabtu ni memang bkn feeling nak kerjakan..
Sabtu ni patutnya feeling sopink ke..feeling tidur bangun lambat..
Feeling bercuti ke..
Balik kampungkan?
Kalau kena kerja hari Sabtu memang lemaula alamatnya..

Budak2 pun tau tak mo datang hari Sabtu..
Tengokla kelas nanti..
Banyak je kerusi kosong..huhu
Tapi sekolah mesti kena ganti jugak..
Sebab dah ambik cuti lebih..
Sesi persekolahan kena cukup..

Aish tengah tidur tuh..
Dapatla 1/2jam nk ngadap hp jap buat entry ni.
Pas ni nak setel lipat baju jap..
Kalau bertangguh alamat setinggi gunung nanti baru nak lipat..haihh..
Penat memang tak penah habiskan..
Dah namanya isteri ni..
Ada anak2..memang tak bentila penat tu..

Ada ank kecik ngn cara lain..
Ada anak besar pun peelnya lain..
Macam aku dua2 sekali harung nak layan..
Tapi aku rasa layan anak dara lg stress kot ek?huhu
Tambah lagi kalau pesen payah nak paham situasi umminya yg ada anak kecik..
Korang paham tak citer ni?
Tak paham..buat2 je la faham..hehe

rutin Aish pepagi lepas mandi..kalau tak tidur..aku bg dia layan tab sat..


ini rancangan favourite Aish pepagi right after he woke up..channel 613 disney juniour..

Suker ngan ralik dia nonton sorang..yang aku notis plg dia suka is MICKEY MOUSE CLUB HOUSE..

ni masa dia 2 bulan lebih..dah di ajar layan channel ni..at least dia blh belajar vocab sesikitkan?

Melentur buluh biarla dr rebungnyakan..tak gitu..

Happy weekend uols..:-)

6 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

Kami breakfast nasi lemak
Masak byk
Sampai ke ptg le jawabnya tu ;)

Hepi wiken kak!

TeacherAzimah said... Reply Comment

kita klu kena sek hari sabtu more to bg lathn jer kat budak. takpun bebel2 jer benda yg santai. tapi kelas tetap masuk lar. nama nak mengajar mcm biasa mungkin tidak. mood laim mcm woooo klu sabtu ni hehe.

aThidEaN said... Reply Comment

uish saya pon klu makan sikit mau pening kepala...

demi baby, kita xleh nak diet...sobs mari teruskan bf :)

Lydia Miza said... Reply Comment

Aish mcm boss. Esok kerja kan rine? Owh ye sama ie rine ngan za.za klu mkn keba heavy tau. Baru rasa mampat

Fizah said... Reply Comment

makanan itu nampak menggiurkan...nyummmyyylicious

Hijab Valley said... Reply Comment

Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Stok terhad. Jangan lupa follow ye..

Terima kasih.
~Hijab valley~
http://hijab-valley.blogspot.com