U Click Me...I Click U Back

Thursday, April 25, 2013

Celoteh Pagi Khamis..

As salamm..

Khamis dah..cepat masa berlalu..
Orang gomen sengih besar sikit hari ni..PAYDAYkan?
Pastu sengih tak besar sangat dah..
Sebab dah byk habis bawak keluar untuk bil2..etc..kan?

Seronoknya kalau kita kerja..
Duit gaji boleh simpan je..
Bulan depan plak dapat gaji..
Bulan lepas punya gaji tak berusik...kan?
Ada ke yg mcm tuh?
Ai is kalau cukup bulan dah semput..huhu..pffttt..
Mungkin ada kot yg duit gaji boleh simpan banyak..
Laki dia gaji besar..mungkin..
Cer komen..

Tq to friends yang doakan aku cepat sembuh semalam..
Berkat doa kamu2 semua..
Hari ni ai dah bertenaga balik..
Memang tak besh la demam ni kan?
Tapi Allah ada berfirman..
Sakit yang Dia bagi tu sebagai Kifarah Dosa..so redhala bila kita ditimpa sakit..alhamdulillah..

Esok Jumaat..lusa Sabtu..
Ai is sekolah uols..
Sekolah ganti..ganti untuk apa..
Tak perasan pulak..haha..
Sebab Malaysia berbilang kaum..
Raya Cina..deepavali pun kami cuti..ngeee..
So mungkin ganti untuk cuti sempena perayaan la kot..
Kita ganti dulu even belum cuti..
Egedebance gitewww..

Korang ada plan nk cuti memana ke weekend?
Ai kalau dah sekolah Sabtu..
Ahad tu masa untuk bersihkan rumah..
So memang tak kemanala kot..
Hubs pun weekend outstation ke Kuantan..inshaAllah..
Dokla kami berlima kat umah..*mukasedih*

Ok..ok..plan Ahad nk bawak anak2 gi JJ la..sopink!!
Nanti nak tnya hubs dulu..
Kalau tnya kena kelip2 mata sambil buat muka kesian..
Sapa yg selalu guna taktik ni..
Angkat keyboard!!!
Dah agak..mesti ramainya..haha

ok..ok..dak Aish dah bangun..
Nak main ngn dia dulu..
Til then..As salam..

12 comments:

Tina Othman said... Reply Comment

La sabtu ganti sekolah ke, hem Mia pakat pontenglah nanti, tak sabar tunggu esok, nak g pwtc

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

kalau suami gaji besar,isteri yang kerja bolehlah menyimpan banyak...tapi kalau seorang je kerja macam keluarga saya,susah sikit nak menyimpan banyak...ada je yang nak diguna..

Kesuma Angsana said... Reply Comment

hehehe.. kalau ada mc tu syoklah yer... moga terus dikurniakan kesihatan yg baik

hayati hashim said... Reply Comment

hai Aish, sini Aisy ;)
hari sabtu nak g PWTC!!!

Mooniqueen said... Reply Comment

Untungla siapa yang bergaji besar ni.. mungkin bulan lepas pun tak guna lagi.. Kalau kita yang gaji ala2 je ni..masuk tengahari, petang dah tinggal duit belanja sebulan je..

TeacherAzimah said... Reply Comment

same with u!!! i pun menjelang next payday semput teruk kekeke...
sbb masa tgh byk duit ni membeli tak hengat dunia. bil2 tu dah kira wajib arr kan. kadang tu smpi terpaksa korek akaun kecemasan teruk btl. tu yg kena ingat utk selalu topup akaun kecemasan tu. tp salah jgk cara ni, patutnya kena beringat jgn shopping smpi lupa diri hahaha...
tp i fikir positif, shopping tu adalah terapi minda dan fizikal yg sentiasa penat ni. tak gitu? cuba bygkan klu penat2 kerja, dapat gaji, tp tak beli apa. stresss woooo. itu kalau aku ler hehe... eh pjg plak komen. tp best isu ni i suka kekeke

Lydia Miza said... Reply Comment

Syukurlah rine dah segar kembali. Tu la budak ni kata cuti ganti saya tny ganti nape? Semua pakat x tau

Nad MamaZN said... Reply Comment

Saya takpenah rase camtu kak.. Sbb saya housewife
Bestnye kalu camtu kan? Hihi
Takpe rezki masing masing
Kurang dr segi kewangan tp lebih kat kasihsayang
Kurang kat kerjaya lebih kt keluarga :)

Fiza Rahman said... Reply Comment

Bestkan klo gaji tak berusik ☺☺

Aktiviti minggu ni nak gi Zoo negara.

Aty_Fared said... Reply Comment

Sy...lepas habis ahad minggu lepas lg dah plan tuk sabtu ahad minggu ni..dah full aktiviti...gitulah seminggu duduk umah..sabtu ahad takmo dah..:-)

CeqGu said... Reply Comment

kawan cikgu ada sorang jenis yg duit gaji langsung tak bersentuh sbb tetiap bulan dapat bonus dari en suami. En suami pulak mmg gaji besar. Memang beruntung la. Dia plak jenis yg tak menunjuk2, sempoi jer orangnya. Rajin plak tu belanja kawan2 makan....sukeeee hehe

JaSSNaNi said... Reply Comment

ohhh.. ada cuti ganti ye sabtu ni.. skolah anak2 takde bunyi apa2 lak.. hmmm jangan2 diorang diam2 tak.. hahahaha.. nak kena selidik ni.. anak2 ni pun liat gak kalau nak skolah ganti.. katanya tak ramai org datang..