U Click Me...I Click U Back

Tuesday, April 30, 2013

Budak Umur 5 Tahun Pun Pandai Show Off Erk..

As salam..

dah lama tak cerita pasal kak cik Yaya ek..
setiap hari balik sekolah layan la karenah dia..
dia ni lain sikit perangainya..
orang banyak akai abh dia ckp..hehe..

kalau balik sekolah ada je citernya..
citer pasal cikgu..
citer pasal kawan2..
dah pandai citer orang tu jeles..
orang tu nak barang dia..
aku rasa dia ni pesen suka show2 off ni..haha..
entah ikut perangai sapa entah..
umminya langsung tak gitu k..
hehe..jgn tuduh aku plak..
tapi dah ko kata budak2..
kot mmg semulajadi la camni ek..

kisah 1

dia baru beli hairband baru..
ala..beli kat pasar malam je pun..
rambut pendek..so hairband jela yg boleh nk belikan?
esok tu pakaila gi sekolah..
balik sekolah tu dia citer kat aku..
"kawan Ya nama maisarah cakap cekak Ya lawa"

aku pun tanya "lepas tu.."

"dia nak la cekak Ya"

aku tanya "kawan Ya takde cekak?"

"ada..tapi tak cantik macam Ya"

see..
aku rasa bdk tu pakai cekak dulu kot..
tu yang dia beria2 nak pakai cekak jgk pegi sekolah..
tiap2 hari mintak nak pakai..huhua
pandai nk eksyen ek..huhu

kisah 2

pasal botol air..
dia bawak botol air lain gi sekolah hari ni..
bukan botol air baru pun..
balik sekolah terus citer kat aku..

"tadi kawan Ya 2 perempuan 1 lelaki cakap botol air Ya lawa"

aku jawab..."ooo..ye ke?"

dia siap sengih2 masa citer tu ko..haha..
aku terpk dia suka kot cenggitu..
mgkn sbb kawan2 dia pun ada yg mcm tu..
ala bdk..org ada..dia pun nak jgk ek..normalla tu..
cuma kita sbg parents..
takkan semua benda ank nak..
kita nak lambakkan ek.
ada carala camne kita nak manjakan ank2 kitakan..
asalkan benda yg kita belikan tu berfaedah..ye dop?


sekarang ni dah sangat talkative..huhu..serius..tak larat kot nak layan dia bercakap..huhu


sejak sekolah dah banyak huruf yang dia kenal..baca A sampai Z dah lulus..

hari isnin hingga jumaat pun dah kenal..alhamdulillah.k.

ya Allah kau terangkanla hati anak2 aku ini dalam menerima ilmu dunia dan ilmu akhirat...aamiinn..

posted from Bloggeroid

5 comments:

eima said... Reply Comment

sebijik cam fahim wei ... letih mak selagi tak tido selagi tu bercakap .. letih bercakap suruh kite eja pepe die ikut ..alahai mak kadang tu otak letih mmg tak nak layan je ... tp layan la kang terbantut plak minat belajar die tuh ...hmmmm

TeacherAzimah said... Reply Comment

Hehehe...bagus sbnrnya talkative ni. Itu menunjukkan yg dia seorang budak cerdik. Tggl lg kita ni sbgi parents larat ke tak nak layan. Sy klu tgh letih mmg x larat nk layan.kdg tu smpi marah kat anak sbb byk tany huhu...pastu nyesal huhu

PinKy MoMMa said... Reply Comment

moga ank2 kita mnjadi ank yg berjaya dunia akhirat..letak Allah no.1 dlm kehidupan..

insyaAllah dari doa ibu, akn jadi output yg baik buat anak2 :)

Nad MamaZN said... Reply Comment

Kelakar la kak yaya ni
Rambut cantek

fuZa said... Reply Comment

yaya memang rock :)