U Click Me...I Click U Back

Tuesday, April 16, 2013

16/4/2008 - 16/4/2013 ~ Genap 5 Tahun

As salam..

sudah genap 5 tahun aku menjadi guru..
syukur alhamdulillah..
dengan kerjaya ini la aku membesarkan anak2 aku..syukur sangat

sepanjang 5 tahun ni sudah 2 buah sekolah aku berkhidmat..
sekolah pertama ialah Sekolah Kebangsaan Gombak Setia (SKGS)..
sekolah semasa aku di tahun 3 dan 4..hehehe,,
mengajar di sekolah yang pernah kita sekolah..best jugak!!

banyakla kenangan kat sekolah ni..
lain sikit budayanya.. biler dibandingkan dengan sekolah sekarang..
paling best antara dua sekolah ni biarla rahsia..
ada pro n con..biasala kan?
takkan semua nak best jek..ngeeeee...

kenangan terakhir semasa hari guru tahun 2010 di SKGS..

biler dapat tahu aku ditukarkan ke sekolah lain..nak menangis aku rasa..
sebab aku tak puas lagi bersama2 warga SKGS..
serius..kawan2 semua 1 kepala.. memang bestla..
aku kena tukar sebab redeployment..
guru sains berlebihan..maklumla aku guru baru..
maka selalunya guru baru la paling tak diperlukan..uhuk..

paling best sekali aku organized lawatan sambil belajar ke Zoo Negara..was the best moments ever when i was in SKGS..

 bersama anak2 murid.. cikgu pun tenggelam ek..

selepas ke Zoo Negara terus gerak ke Desa Water Park untuk sesi mandi manda..hahaha

then tahun 2011..aku ditugaskan pula mengajar di SK Taman Melawati 2
antara sekolah elite di daerah Gombak..
alhamdulillah.. even rasa sedih sangat kena bertukar..
tapi aku redha
"SAYA YANG MENURUT PERINTAH" gitewww..
alhamduillah.. syukur..
tetapi 1st timela diberi mengajar tahap 1..
tahun 1-3 semua aku dah merasa mengajar..
1st time juga mengajar sesi petang...huhu
memula memang rasa xbesh..
tapi dapat kekawan yg hotak senget..ngok..sewel..tu yg best!!!
haha



inila antara geng2 senget yang aku cakap tuh..
banyak lagi gambar2 ngan derang ni..tak kose nak up kat sini haih..
hahaha..

last but not least..aku terkini..muka tembam gilos (gambar semalam)

aku masih di sini..di SKTM 2
menabur bakti.. mencurah ilmu..
semoga rezeki yang aku dapat nih diberkati olehNYA

p/s : tak sabar nak tunggu another 3 years.. dapatla merasa naik gred 44..kan??

16 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

Tahniah!
Oo kt tmn melawati
Umh saya dulu kt wangsa maju
Sblh skolah keb. Wangsa jaya

MRS. K said... Reply Comment

same la.. hubby kite skolah gombak setia jugak

Chekgu Azrine said... Reply Comment

Nad..dekat jela..tp akk dok kt melati

Chekgu Azrine said... Reply Comment

school mate la..tp.xingat sbb bkn lama pun kt sek tu..msa sek ren byk pindah sek..huhu

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

tahniah chekgu Rin...sekejap je masa berlalu ye...Rin masih kekal bersabar menjadi seorang cikgu...saya juga cita2 nak jadi cikgu tak tercapai...hehehe

Tina Othman said... Reply Comment

Alhamdulilah, 5thn dah ye jadi cikgu, mesti mcm2 perangai budak kena handle kan

mama tisya said... Reply Comment

ler dkt kawasan sekitar je la sekolah ni...tahniah dh 5thn jd cikgu

Lydia Miza said... Reply Comment

Dah lima tahun pon! Syabas rine

cik chinta said... Reply Comment

da 5 yrs gak, tp xpnh pindah lg. x byk pgalaman.

aThidEaN said... Reply Comment

selamat hari guru kak! tibe2..
hehehe

NM03 said... Reply Comment

cita2 aku nak jadi cikgu tau

tapi..... hahahaha

tetap "berkhidmat utk negara" gak kan

alhamdulillah

nasib baik mu kena tukar dekat beb...

eima said... Reply Comment

mai la masuk KPM leh geng ngan ai tp ai ni pangkat kecik je la ... hehehe

Nana said... Reply Comment

bila bgamba ngan anak murid xcam mana cikgu mana murid hehe sama je

TeacherAzimah said... Reply Comment

Eh dah 5thn ni takde rasa bosan ke jd cikgu? Hahaha...
Haaaaa budak sek ren pun blh buat cikgu tenggelam sbb saiz diorang yg besar apatah lg klu dgn budak sekolah menengah. Silap hb diorang lg bergaya dr cikgu huhu... Tgk jamuan akhir thn form 5 dah cukup. Diorang punya fesyen mmg gah hahaha

Teratak Hami said... Reply Comment

Best nya jadik cikgu. Cita2 x kesampaian.

Fifi Nadhrah said... Reply Comment

waaa.. da 5 tahun berkhidmat.. alhamdulillah.. besar pahale..