U Click Me...I Click U Back

Tuesday, February 5, 2013

Those Days...R.I.N.D.U

As salam..

nak tanya korang2 yang mengandung..
then bersalin..
korang tak rindu ke saat masa korang mengandung??
hhehehe..

buang tebiat kot ye.. hehehe

bukan apa tau..
semalam aku masukkan gambar2 dari kamera ke lappy aku..
gambar since september tahun 2012 lagi aku tak masuk2..hahaha
as selalunya dok amik gambo guna hp je..
lupa dah ke kamera finnkk ai yang comel tuh.. hehehe
then biler tengok2 gambar lelama..
baru pasan ada beberapa keping gambar yang belum share kt my blog
gambar masa sambutan raya tahun lepas di SKTM 2
what a sweet memories??

nila rupa2 cikgu yang tak sedor diri..hahhaa

masa ni aku pregnant 7 bulan kot..lepas raya
perut masa ni dah besar sangat..
biler time mengandung tak sabar nak pakai uniform mengandung..
biler dah pakai tak sabar nak bersalin..
sebab nak pakai baju lelawa plak..
pastu biler dah bersalin.. 
RINDU PULAK NAK MENGANDUNG..
 
tapi...tapi..tapi..
 
ai dah buat MOU ngan hubs..
dah cakap kat dia..
cukupla ada anak 4..
impian hubs nak menimang anak lelaki dah saya tunaikan
syukur ALHAMDULILLAH...
 
ramai yang cakap..
"ala..muda lagi la rine.. boleh lagi"
tapi serius.. saya seriau nak bersalin lagi..
bukan seriau nak beranak ke haper..
seriau nak berpantang.. sebab rasa dah tak larat nak hadapinya lagi..
dengan masalah nak jaga jahitan..
masalah berpantang sendiri..
kesihatan pun kena jaga.. 
 
dan yang paling penting..
keperluan untuk anak2 yang bakal lahir..
memangla setiap anak punyai rezeki memasing..
tapi kena fikir jugak...
zaman cyber ni..NO MONEY NO TALK!!
ekonomi belum betul2 stabil untuk punyai anak ramaikan??
sekarang ni fokus nak beli rumah jek..
kalau ikut hubs dia nak anak lagi..
nak suruh cuba lagi untuk boy..
tapi saya cakap saya dah tak larat fizikal mental..
mujur hubs faham..

cukupla kot dengan rezeki yang Allah bagi nih..
cukupla dengan 3 anak perempuan
seorang anak lelaki yang bakal menjaga saya..in shaa Allah..
 
 nyawa aku...
 
doakan kesihatan kami sekeluarga ye kekawan..
dan doakan anak2 saya menjadi anak yang berguna apabila dewasa nanti..
actually zaman sekarang KUALITI yang kita lihat..
dah bukan zaman KUANTITI kan?
 
korang2..berapa banyak anak korang nak?
hehehe..
soalan cepu emaih sungguh!!
 

8 comments:

maria firdz said... Reply Comment

Sy nk ank rmai2.. Tpi sbb cuti kerajaan terhad sgt... So.. Terpksa dlm 4 atu 5 je.. Tpi lau rezeki lbih Allah bg.. Terima dgn syukur...sbb adik beradik rmai..sbb tu nk ank rmai gakk...xpe.. 4 org tu kira rezeki lh tu...

Nad MamaZN said... Reply Comment

Saya pun rindu nk preknen lagi
Saya suka, haha!
Tp mcm akak ckp la, kene tgk ekonomi keluarga
Kalu saya, saya nak 2 pasang
Kirenye lagi sepasang la kan?
Hahahaah

♥cikmOt♥ said... Reply Comment

rindu tu rindu...tapi tapi tapi...belum tiba masanya kut...hehehe

MizzTina said... Reply Comment

hurmmm, kawen pun blm, so xtau la acane rsnya.. hehehe

Im happy being alone said... Reply Comment

saya pun nak anak jugak..huhu... adik beradik saya 6org semua perempuan.. adik yg ke 7 lelaki..tapi meninggal dalam perut tak cukup bulan.. sedih hiba kecewa abah..sian abah..huhu..nak suruh mak mengandung lagi masa tu pun umur dh tak sesuai utk mengandung..
semoga anak2 akak dapat membesar dengan sempurna dan menjadi anak2 yg soleh dan solehah..

eima said... Reply Comment

rindu tp ...hehehehe

loytha'san said... Reply Comment

xpe akak..semoga anak2 kak rine membesar menjadi anak yang soleh dan solehah..amin.. :)

sy nak anak berapa? haha...xtahu... >.<

Kesuma Angsana said... Reply Comment

KA pun suka mengandung but paling x suka waktu berpantang so cukup 3 hehehe