U Click Me...I Click U Back

Wednesday, February 27, 2013

Rindu Kak Cik Yaya Masa Kecil

As salam..

sat je dah Rabu kan??
time really flies..
rasa macam baru sat2 bersalinkan dak Aish..

**********

since ada dak Aish..
memang lain sikit perangai kak cik Yaya
dia agak agresif sikit biler dah jadi kak cik nih
dulu masa dia kecik sangat soft spoken..
bercakap lambat.. sampai naik risau kami..
sekarang jangan cakap..dia bercakap non stop hokeyyy
siap suruh kita diam sebab dia nak bercakap..hahaha

amirah when she was small...memang banyak rupa dak Aish

tapi serius.. memang rindu dengan dia masa kecik2..
actually dia tak susah langsung nak jaga..
pengasuh pun cakap..senang!
tu masa dia kecik ek..

 penghisap puting tegar!!

sekarang dah 5 tahun dah..
sejak aku ngandungkan dak Aish..
sejak tu la dia start buat peel..
setiap kali balik je ambik dari umah pengasuh..
asyik nangis jek..
ada je benda yang nak jadikan cerita dia nangis..
memang MINAH DRAMA QUEEN hokeyyy..
aku pun masa tu memang panas la jugak..
nak tangan2kan aje..
nasib anak abah..so abahnya layankan aje..
tapi kadang2 abahnya pun hangin kus kus jugak ko..
tapi cepat2 aku sabarkan..hahaha

when she was 3 years old

sekarang nih lagi macam2 perangai dia..
semua benda dia buat berchenta nak suruh..
bangun pagi tak susah sangat..
tapi nak suruh mandi memang payah..
suruh bohkan ubat gigi..
suruh jiruskan..
dulu takde masalah pun mandi sendiri..
sekarang macam2..
lepas mandi..nak tunggu dia bersiap pun makan masa..
sekolah mula kul 8pg..
dia terhegeh2 tak bersiap lagi..
memang kadang2 gaduh je ngan dia pepagi nak gi sekolah..
hadoiiiii!!!!


tapi..tapi..dia excited nak gi sekolah..
even sabtu ahad pun bangun pepagi..
siap tanya.."ummi..hari ni ya sekolah tak"
biler aku jawab tak..
terus sambung tidur balik..hhaha..
lawaks!!


kak cik Yaya suka sangat melukis ngan mewarna..
sama je ngan kakak2nya yang lain..
semua ada bakat mewarna..
macam kakak penah menang tempat pertama melukis logo kot kalau tak silap
when she was at standard 4 if not mistaken..
tapi tak taula dah besar nanti bakatnya ke laut ke tak tuh..hehehe

 
seriously.. aku rindu sangat dia masa kecik..
sebab lamakan baru dapat dak Aish..
sebelum dapat dia pun aku hampir 7 tahun jugak takde anak kecik
beza dia ngan kak ngah dia 7 tahun gak..
memang perit sikit pengalaman aku lahirkan kak cik Yaya..
paling lama dalam labour..huhu..
induce pulak tuh..hadoiiii!!!


kak cik Yaya sayang kat adik dia..
tak penah dia saje2 nak buat adik dia..
even dia merap ke sejak ada adik dia..
tapi dia tak jeles ngan adik Aish dia..
mungkin dia buat semua tu semata2 nakkan perhatian..
sweet sangat kalau korang dengar dia panggil adik dia "ADIK"
balik sekolah memang terjah adik aish dia dulula..
glad sesangat..

aku tak berharap banyak sangat dengan anak2 aku nih..
aku berharap sangat derang boleh sayang adik beradik derang..
sayang tu hopefully lebih daripada sayang kat aku ngan abah dia..serius!!
sebab aku tak mo derang jadi macam kisah2 BENAR kat luar sana..
adik beradik berpecah belah..
adik beradik takmo ambik tahu hal adik beradik yang lain..
hmm..aku dah alami..so aku tahu rasanya camne..
dan paling penting sekali aku nak anak2 aku berjaya dunia dan akhirat..
dapat menjadi contoh each other..pun dah cukup..
semoga Allah permudahkannya...



 aaminnn....
 




10 comments:

With Julia said... Reply Comment

Nice entry to recall agaian chekgu azrine...wahhh seronok tgk anak2 membesar pejam celik pejam celik semua dah besar...mmmg kita akan rindukan mereka bila mereka kecil...

Nad MamaZN said... Reply Comment

Aminnn
Saya pun harap camtu jugak pd anak anak saya
Supaya xjd cam saya huhu

♥cikmOt♥ said... Reply Comment

amin, kita doakan yang terbaik buat anak2 kita kan

NM02 said... Reply Comment

in shaa Allah... moga Allah swt mendengar ape yang mu hajatkan

MizzTina said... Reply Comment

kakak contoh ni nanti.. hehe

eima said... Reply Comment

kite slalu rindu saat mengandung & anak waktu diorg kecik kan...klu boleh nk diorg kecik je ... boleh mama pampering they all sampai bebbila

BUNDA a.k.a KN said... Reply Comment

Assalam,

memang saat mendapat cahaya mata saat paling gembira, tiba pula saat untuk mengasuh dan membesarkan anak2 memang mencabar dan kadang2 menguji kesabaran kita..walau apa pun itu lah kemanisan hidup, penambah rasa hidup berkeluarga..

erna said... Reply Comment

kak..mesti 5tahun akan datang, erna juga akan menulis entry seperti ini. mesti rindukan saat anak kita masih kecil.

walaupun iman baru je nak masuk umur setahun..tapi dah rindu saat2 iman masa baby.

Cik Puan Rara said... Reply Comment

alahaiii sayunya.sonok and bangga dpt tgk anak membesar kan.comel2 anak cikgu.suka tgk.putih.

Aty_Fared said... Reply Comment

7 tahun beza..lamer...:-) dah besar2 anak akak..:-)