U Click Me...I Click U Back

Thursday, February 21, 2013

Kepenatan

As salam..

Khamis dah..sat je ek..
Tapi hidup masih tak tentu arah lagi..
Adoiaiii..
Balik dari ngajar dah penat sangat...
Kerja apa pun tak boleh buat kalau dah start gentel dak Aish..
Kalau dah bf dia..dok jela ngan dia..
Letak pun dia marah sambil nangis teran..
Siap stok angkat montot ko dik..
Kesian kat ummi..uhuk..

Penah sampai satu masa..
Tak sempat mandi malam pun..
Balik umah dah kul 7pm..
Layan dak Aish yg kdg2 merap..
Mmg tak dan nak mandi..
Kalau dah malam sangat aku takut nak mandi..
Tapi ko tahulakan..
Badan melekit woo nak tido..
Kul 12mlm kadang tu aku bangun siram sikit badan..
Baru sedap tidur..huhu..

Ginila ada anak kecik..
Umur tak berapa nak muda..


dinner semalam..masak sambil dukung dak Aish..

Hubs otw balik dari kerja masa ni..


Tidur bangun tu perkara biasa..
Nyusu badan..tidur ngereng..
Mana tak sakit2 badan..
Tapi apa2 pun tetap bersyukur..
ALLAH masih izinkan aku nyusukan dak Aish smpi sekarang..
N really hope until 2yrs old..aamiin..

Oh..nak kongsi peel baru dak Aish..
Dia dah jadi a big fan of SHAE
Tahukan Shae tu sapa?hehe
Yg nyanyi lagu 'sayang' tuh..

Setiap kali nak bg tidur..
Nak suruh dia diam ralik..
Memang aku pasang lagu tuh..
Memang senyap dan tidurla..senang je..haha


dak Aish melayan lagu shae tu..senyap je dok..haha..

Umpan ummi tuh..
Kalau sesapa nyanyi pun sure dak Aish tercari2 sapa yg nyanyi..
Cerdik!

posted from Bloggeroid

7 comments:

MizzTina said... Reply Comment

hamboi...demand pulak

TeacherAzimah said... Reply Comment

Faham sgt apa rine rasa. Bila ada baby kecik kita mmg kehilangan terus masa utk diri sendiri. Masa mandi pn laju2...nak belek diri sendiri? Jgn harap! Sabar byk2 ya. Semua tu ibadat tau. Besar pahala rine melayan anak kecik ni. Msak sambil dokong aish?? Mmg multitasking women... Tabik!

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

letih ye chekgu...biasalah ada anak kecik...elok chekgu sendal bantal di belakang sewaktu menyusukan baby supaya taklah rasa lenguh dan sakit-sakit badan...

Nad MamaZN said... Reply Comment

Haha! Aish, Aish .. :)

Cik Puan Rara said... Reply Comment

sy paham apa yg cikgu alami.mcm rara pon sama dulu.mak marah mandi mlm.tp xselesa.kena mandi gak.tmbh ag bila anak merap.haishh.

eima said... Reply Comment

terer tu masak sambik dukung aish kak ... caya la ... aku yg tak yah berdukung ni pun mls.... kesian laki aku hahaha

Gieyana said... Reply Comment

Sy nnt bb lahir pon sure x menang tngan nnt..x leh bsenang-lenang laa.tp x pa, ganjaran pahala yg kita dpt kan..:-)