U Click Me...I Click U Back

Friday, February 15, 2013

Berapa Lama Suami Mampu Bertahan Tanpa Isteri?

As salam..

Topik hangat sedang dibincangkan di Wanita Hari Ini kat TV3..

Selalunya lelaki ni memang tak boleh hidup kot tanpa wanitakan?
Tapi kalau wanita boleh ke hidup tanpa lelaki atau suami di sisi?

Aku tanya hubs..
Dia jawab tak boleh kot..
Heh??!!!

Komen sikit!!

14 comments:

Tina Othman said... Reply Comment

erk hehe no komen

Asma Azuani said... Reply Comment

saya pon baru pas tengok wanita hari ini ni tadi...best sangat dato' jalaluddin hassan jawab..cool giler..hehe.

♥cikmOt♥ said... Reply Comment

tunggu orang lelaki komen dulu...leh ke tak???

Lynn said... Reply Comment

Assalam..salam kenal..

Topik yg menarik walau hakikatnya saya rasa terusik juga. Saya berkahwin dengan husband dan tinggal bersama selama 6 tahun setengah dan kemudian diarahkan bertukar ke Penang(gov staff) dan sekarang saya dan husband melalui Perkahwinan Jarak Jauh selama 2 tahun 2 bulan.

Perit tak perlu diceritakan sebab yang mengalaminya sahaja yang tahu. Hatta husband dan saya sendiri melalui saat-saat sukar bila berjauhan tapi kami sama-sama belajar untuk menerima ketentuan Allah dan percaya setiap yang Allah tentukan terselindung hikmah yang besar.

Setiap minggu suami atau saya akan berulang alik dari s.alam ke penang dan sebaliknya.

Bukan kami meminta untuk tinggal berasingan dan sekarang saya masih berusaha untuk bertukar ke sana semula. Ada jugak kawan-kawan memberikan pendapat supaya berhenti keje tapi mungkin mereka tak berada di tempat saya.

Hmm macam emosi sikit kan komen ni..just nak share je..hehe..Salam kenal..

fazilzura said... Reply Comment

rs nye x boleh ...

kalau isteri meninggal or cerai .. sure x smp 6bln lelaki itu akan kwin kembali ..

KECUALI tuk lelaki yg btl2 syg kan isteri nye.. dia akan pk pjg tuk kwin balik demi anak2..

Aty_Fared said... Reply Comment

Blk nnti nk tanye asben...tp sy perasan..asben sy kalau gi out stesen..plng lame pon seminggu..,
Masuk mnggu ke dua die dah mntk bising nk blk..heheh.

Nana said... Reply Comment

Topik yg ada ken mengena ngan saya 6tahun dok jauh paling lama xjumpe sbulan seminggu mmg rindu gile la tp nk wat camane dh keje kan

Mama Zharfan said... Reply Comment

i pernah berjauhan dgn hubby selama 6 bulan...i kat uk, hubby kat msia
....

::NureeN:: said... Reply Comment

rasanya x bleh kot, 4thn yg lalu kami mmg berjauhan, hari2 asben akan call, winduuuu.. dah la sebln skali jek jumpe, tp skrg bila dh duduk skali, sehari x jumpe pon dah gundah gulana hehee

Anonymous said... Reply Comment

salam

pengalaman sya sendiri, saya menjadi balu selama 5 tahun sblm berkahwin dgn dgn suami sya sekarang, tetapi suami sya menduda selama 3 bulan shj slp istrinya meninggal sblm kami berkahwin, sunyi sgt katanya.

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

saya tak boleh berjauhan dengan suami,buktinya bila suami out station belum sampai destinasi lagi saya dah kerap menaliponnya...suami juga begitu,bila saya balik berpantang rumah mak,kerap kali bertanya bila nak balik...heheheh

Yantisa said... Reply Comment

hubby akak boleh berjauhan , cuma akak ni yang tak boleh .

fuZa said... Reply Comment

alamak..topik ni menyentuh qalbu..hehe
sejak kawin in 2002 til now, dah nak masuk 11thn perkahwinan, hanya 1 tahun aje dapat stay sama2 serumah.
Yang selebihnya terpaksa berjauhan kerana tuntutan mencari rezki.
Memula wekend husband...then monthly husband..now...4th sekali baru darling 1 balik Malaysia...

Dugaan? Cabaran? Suka? Duka? Sakit pening stressed segala??
Huh, siapa yang dah lalui...pasti faham luahan saya ni..hehehe

Sayangilah suami/isteri kita..

CeqGu said... Reply Comment

hanya orang llaki yg ada jawapan ni hihi