U Click Me...I Click U Back

Tuesday, December 11, 2012

Rempah Kari Kegemaran

As salam..

korang suka masak kari tak??

saya sangat suka masak kari sebab mudah dan anak2 memang macam mamak..suka makan kari...hehe

so kalau nak masak kari..rempah kari pun penting jugakkan?

rempah kari kegemaran korang pedia ek??

kalau saya suka sangat dengan rempah kari jenama..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

google

suka giler dengan jenama Faiza..sebab banyak2 rempah kari yang saya dah cuba.. yang ini bila saya masak anak2 dan Mr Hubby cakap sedap..hehehe..sebab susah nak cari.. kalau pergi ke pasaraya saya beli paket besar terus.. wajib ada ikan dan daging..hehehe

korang penah cuba tak?? kalau belum cer try

warna kari dia pun menarik..

buat kari telur je tengah hari ni.. simple jek..malaih nak pikiaq susah2.. ini pun anak2 makan banyak..huhu

selamat mencuba rempah kari Faiza..hehehe

12 comments:

RedRose said... Reply Comment

sedap ke sis? selalu kita guna baba's aje. need to try on this lah kot since lebih byk masak dpd makan kedai.

Kak Aya said... Reply Comment

ooo belum pernah cuba sebelum ni, nak cuba jugak la kot2 kena dengan selera kami sekeluarga, sebelum ni asyik kari adabi je.

sejak pregnant ni, tak lalu dengan bau kari.

zoora qushairi said... Reply Comment

salam kenal ;)
baru follow.

kari? uwahh sy org negri sembilan pastu dapat plak kawen dgn org kedah.husband suka kari..haaa lepas kawen tu dia kena blaja masak kari...

stakat ni guna babas je.pasni nk try faiza la.

NM03 said... Reply Comment

cicah roti sedap weh!

Masherna Mustafa said... Reply Comment

kari telur chekgu, nampaknya sungguh menyelerakan. tentu rasanya sedap tak terkata. buatkan perut saya jadi lapar balik. lagi time2 hujan kat lab ni sorang2. bestnya dapat makan...

www.shakeezmom.blogspot.com

Princess Nur said... Reply Comment

saya biasa guna jenama baba's..pun sedap..faiza biasa guna rempah sup..mmg sdap!

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

saya guna adabi je...tak biasa lagi guna jenama lain...hmmm kalau dah chekgu kata sedap kena cuba juga ni...kari telur simple je tapi sedap dah tu..

Kesuma Angsana said... Reply Comment

best nyer, singgah baca dlm cuti2 mesia ni hehe

fuZa said... Reply Comment

wah..dah mula bertugas dgn mcm2 menu erk..lepas dah hbs pantang ni..lg byk menu ni

LYAfrina said... Reply Comment

lya pon suka msk kari..tp biasa gna yang adabi tu...

BAIZURA NATASHA said... Reply Comment

Salam chekgu..
Sy ska rempah kari cap O. Rasanya kt kdah ja ada. Sy mmg imported from Kedah, stock up bnyk2 ms blk kg. Kaler kari dia cntk, x merah mcm kari mamak n x pds sgt.

Ya ALya said... Reply Comment

Dulu mcm2 rempah kari dh guna...tp bila mak duk berjiran dgn org kedah terus jatuh cinta dgn rempah kari cap o...nasib kt sgor ada jual...tp kt tesco je ada... Klu dh jumpa mst beli byk2 terus...