U Click Me...I Click U Back

Tuesday, December 4, 2012

Genap 44 hari!!

As salam..

alhamdulillah..syukur ke hadrat Allah sebab masih memberi peluang saya bernyawa lagi dan merasai keindahan kehidupan di dunia Mu ya Allah.. syukur sangat!

macam tak percaya je dah jadi ummi kepada 4 orang anak.. dan alhamdulillah doa saya untuk dikurniakan anak lelaki untuk Mr Hubby telah pun dimakbulkan olehNYA..

yang paling tak menahan bila Mr Hubby buat ayat cenggini..

"bila tengok Aish.. rasa macam nak lagi baby boy lagi 2 pun takpe.. so cukupla 3 perempuan 3 lelaki"

hamboi.. orang jantan ni senang2 je request macam mintak kita masak makanan fav dia je.. saya terus jawab..

"oh no..no.. tak mampu dah.."

hahaha...agak2 keji ke jawapan saya tuh..?

to be honest..cukupla 4 yang ada nih.. tu dah jadi nenek pada tarzan dah.. kadang2 segan ngan jiran tetangga kot2 terdengar saya menjerit marahkan anak2.. huhu..ginila dulu kot mak2 kita dok bebel2 kat kita.. sekarang kita plak yang rasa.. *padan muka*

******************
yeayyy!!!
hari dah genap 44 hari berpantang dan genap juga usia Aish 44hari.. dan semalam dia dah buat rekod baru dengan berjaga sampai pukul 3pagi..ko mampu??

bergilir2 la saya ngan Mr Hubby bangun cuba tidurkan dia.. tak lulus2 jugak..dia pejam bangun balik.. kot2 kembung saya bohla minyak kat perut ngan ari2 dia..tapi dia tak menangis.. bagi nenen pun tak beria2 hisap.. memang tak laparla kan.. pujuk2 peluk dia..

 last2 saya suruh Mr Hubby tidur dulu sebab esk pepagi dia nak ke Genting..ada kerja..so dalam kul 2.45 camtu dia tidur jugak..sambil menetek.. huhu.. kesian tengok dia..

di ambil semasa 43 hari

 44 days!!

*esok nak kemana nih..eh..tetiba!!

11 comments:

fUza said... Reply Comment

hehee..3boys..3 gurls...U rock!!! Muka hari ke 43..is muka daddynya..ye!!

NM02 said... Reply Comment

hi awak, salam kenal

singgah sini terus follow

jom, kalu sudi join saya jugak

hehehe

TeacherAzimah said... Reply Comment

Hahaha ayat last yg tak menahan tu. apapun tahniah dah habis pantang... Eeeee tak sabar kita plak nak ada baby tau. Doa sgt pregnant kali ni tak sesusah dulu dan dikurniakan baby girl plak amiinn...

LYAfrina said... Reply Comment

comelnyer....
sekejap je....dah 44 hari.. yeayy... dah merdeka la ni

etiey.com said... Reply Comment

Alhamdulillah dah habis pantang. Bersalin juga dgn dr salleh. Tbayang muka dia cam ne hehehe

Kak Aya said... Reply Comment

Wah bkn main lg suami punya request.. Dh cukup 44 hr ni pintu dh terbuka luas dah ni

Nad @ MamaZN said... Reply Comment

Esok aisy p jalan2 la..ikut mama =)

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

ada masa lagi tu nak fikir berjalan hehehe...macam lepas SPM pulak rasanya...macam dah bebas kan...tapi elok tunggu 100 hari...jadi ada baki 56 hari...hehehhe..sanggup tak?

Wan Afzan said... Reply Comment

sama la kita.. dlu pun abis je pantang terus pk nak berjalan ke mana... lepas gian.. hahaha

eima said... Reply Comment

Danger: Malware Ahead!
Google Chrome has blocked access to this page on azrinzfamily.blogspot.com.
Content from redmummy.com, a known malware distributor, has been inserted into this web page. Visiting this page now is very likely to infect your computer with malware.
Malware is malicious software that causes things like identity theft, financial loss, and permanent file deletion. Learn more
Go back Details about redmummy.com Proceed at your own risk «


hmmm time ni la paling sronok sbb dpt keluar dr rumah ... rindu dunia luar

mrs kayrul said... Reply Comment

apalagi..jom shopping tengok dunia..hehhee