U Click Me...I Click U Back

Thursday, September 6, 2012

Makin Menjadi-jadi Tahap Kemengadaannya | Normal ke??

As salam..

saje nak kongsi cerita saya tentang anak  saya yang kecik.. Nur Amirah..

sekarang dah 4 tahun dah.. 

sejak saya mengandung nih.. perangainya makin menjadi2.. kata orang tua2.. biasala sebab nak dapat adik..

okla masih boleh diterima.. sebab tahap kemengadaan tu masih boleh dikawal kaedahnya..

tapi.. sekarang ni tahap kemengadaan dia dah tak dapat dibendung lagi weyhh...pfftttt.. memang tahap atas lagi pada DEWA uols!!

recently.. bila balik dari rumah pengasuh.. dia nampak abah dia.. dia tunjuk perangai yang macam2.. end up sure ngamuk nangis.. and tak mo saya pujuk okeh.. nak abah dia aje..


dan yang geramnya.. kejadian tidak diingini nih berlaku apabila abah dia ada aje.. kalau dengan saya ok je.. takde tunjuk mengada2 ke..cranky ke..dan sentiasa peluk dan sayang saya..malam abah dia takde..tido siap kepik2 saya lagi..hahaha

tapi kalau Abah dia ada.. kawan ngan saya pun takmo..dan sekarang tido malam pun dengan Abah dia.. dah tak pernah tido dengan saya dah..huhu..

semakin menjadi2 buat perangai.. setiap kali dalam kereta on da way balik rumah.. sure soalan wajib dia.."abah ada umah tak ummi...?"


saya jawab tak tahula.. nanti kita tengok..sure dia suruh saya call tanya abah dia kat mana...hehehhe.. mcam dah plan je dalam kepala dia nak buat perangai ke apa kot.. kalau2 abah dia ada kat rumah dah.. huhu

lagi dekat dia nak beradik ni.. lagi menjadi2.. kadang2 bukan apa tension sebab bila saya tengah memasak.. dia nangis2 tak benti tunjuk perangai.. kalau dia mengantuk...abah dia ada.. dia nangis puas2 dulu baru dia tido.. kalau abahnya takde.. senang je tidonya.. 

huhu..tak paham sungguh..!!

korang ada pengalaman camni ke kalau mengandung anak ke-2...ke3 ke??

normal ke??

4 comments:

Syima Syaz said... Reply Comment

takde pengalaman sbb baru 1 anak...hehhehe tapi kan yg kt rumah ni la sifat mengada bertambah...anak buah si adib ni.sebaya la plaks dgn anak akak ni..
asal nampak nenek atau ibu dia kat aisya je mula la dan-dan dia nak ckp jugak atau saja tarik perhatian nenek atau ibu dia...
kitorang gelak je sbb tau dia jeles

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Syima Syaz

akak tak penah alami even dah ada 3 anak skang ni..this is the 1st timela.. huhu

Teratak Hami said... Reply Comment

Imran ok je waktu akak pregnant. Makin manja. Tapi semlm baru jumpa cikgu Imran. Katanya Imran buat perangai kat sekolah semenjak ada adik. Kat rumah dia ok jek.

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Teratak Hami

tulakan sis..kalau tak buat kat rumah..buat kat sekolah..huhu