U Click Me...I Click U Back

Friday, September 28, 2012

Bajet 2013 | Bonus 1 bulan setengah untuk kakitangan awam

KUALA LUMPUR 28 Sept. - Kira-kira 1.3 juta penjawat awam akan menerima bonus sebulan gaji manakala pesara akan menerima RM500, demikian diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Beliau berkata bonus sebulan itu sebagai tambahan kepada setengah bulan gaji yang telah dibayar sebelum perayaan Aidilfitri yang lepas, Bayaran bonus itu akan dibuat sebanyak dua kali iaitu setengah bulan pada bulan Disember manakala setengah bulan lagi pada Januari depan.

"Sebagai kerajaan yang mengenang budi, suka saya mengumumkan pemberian bonus sebanyak satu setengah bulan gaji.
Dari jumlah tersebut, setengah bulan telahpun diberikan menjelang Aidilfitri yang lepas," kata Najib yang juga Menteri Kewangan ketika membentangkan Belanjawan 2013 di Dewan Rakyat hari ini.

Kerajaan pada Ogos lepas memberikan bonus setengah bulan gaji dengan minimum RM500 kepada semua penjawat awam, manakala pesara menerima RM500 bagi menyambut Aidilfitri.

Najib berkata pemberian bonus tersebut diharap dapat mengurangkan beban penjawat awam terutamanya yang berkeluarga, bagi menghadapi musim persekolahan yang akan bermula Januari depan. -

BERNAMA

Published with Blogger-droid v2.0.8

4 comments:

Cikgu Ma said... Reply Comment

x da bonus ..bonus org bujang boleh la...

Scarlett O'Hara said... Reply Comment

Syukur dapat bonus walau pun cuma sebulan gaji.
Dah letak cikgu kat bloglist saya.

Hanis MY said... Reply Comment

Alhamdulillah rezeki i miss u sis!

ummiarissa said... Reply Comment

suka!!!!he he he