U Click Me...I Click U Back

Wednesday, August 8, 2012

Testing | Karipap Demuk Homemade

As salam...

ni salah satu entry basi.. hehehe..

last 2 weeks kot saya tried to do homemade karipap.. hahaha..

serius..saya bab mengelim karipap sangat failed ok.. dulu masa tolong mak saya buat karipap..mak saya bising sebab tangan keras.. hehehe..so tinggalkan kat mak je yang mengelim.. kuikui

tapi disebabkan semangat giler nak buat karipap sendiri.. maka gigih jugak menerai.. hehhe..

resepi saya bedal aje.. ingat2 lupa masa belajar subjek kemahiran hidup masa sekolah menengah dulu..

inila hasilnya yang tak seberapa pun.. serius tak lawa.. ada yang saya guna acuan klim tu..ada yang saya claim sendiri..

tapi bila dah goreng..dah makan.. rasanya.. fuyooo...nak buat lagi je lepas nih..eheh.. perasankan!!

uols suka makan karipap..saya buat sebab Mr Hubby suka sangat makan..hehehe

12 comments:

qasehraihan said... Reply Comment

waaaa...terliurrr...

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/dapat-kad-raya-daripada-blogger-femes.html

ummiarissa said... Reply Comment

memang best kan bila kita cuba buat sendiri kemudian jadik dan sedap...tak sabar2 nak buat lagi kan...saya pun ada resepi karipap kat blog...kulit rangup..cubalah ye..

eima said... Reply Comment

penah buat gak ikut resepi la ... tp tak brape nk jd... hehehe sbb kulit die tu ...inti the best la ... sbb dah tak reti nk kelim ngan kapit asek terbuka je aku buat samosa kentang je .... guna kulit popia ...hehe

MRS. K said... Reply Comment

hehe memang domok2 pon karipap ni.. ok la tu yang.. ai ni langsung tak reti buat

Ardini Humaira said... Reply Comment

yang penting, rasanya sedap :D

Chinta said... Reply Comment

Kak, nak share pic karipap domok akk in my blog. Boleh e..hehehe..kecur plak kak..;)

♥cikmOt♥ said... Reply Comment

bila agaknya saya nak pandai buat karipap ni...sobs...

Teratak Hami said... Reply Comment

Buat sendiri memang sedap sebab kita boleh letak macam2 inti.

Akak bab kelim, bolehlah... tapi lagi cepat pakai acuan jer.

Mama Zharfan said... Reply Comment

terliur me heheh

Sherwieyna Muzzawer said... Reply Comment

OMG!! tengok karipap ni memang terliur habissss!

Kesuma Angsana said... Reply Comment

mesti isinyer padat ni kan !

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Chinta

boleh aje..no prob sis