U Click Me...I Click U Back

Wednesday, August 1, 2012

Nasi Minyak On Last Weekend

As salam..

morning semua!!since sahur tak boleh nak lena.. kalau lena nanti kang terbabas hanta anak2 ke sekolah..huhu

sekejap lagi kot nak take a nap for a while..maklumla ibu mengandung ni cepat rasa sleepy kalau tak tidur siang.. hehehe..*alasan*

opss.. nak citer pasal menu ramadhan saya Ahad lepas..
mungkin ada sedikit kerajinan nak buat nasi minya ayam masak merah for the kids..

just made a simple nasi minyak..takde acar segala pun.. just buat nasi dan ayam masak merah.. kalau buat set lengkap pun anak2 tak makan kot.. umminya je yang makan sorang..huhu


memasing makan dah tak toleh2 dah.. hehehe.. tak tahula lapar sangat sebab puasa ke or sedap sangat??hahaha


puas hati sangat dapat masak kat anak2 untuk berbuka during weekends.. sebab saya tak mampu nak masak begini2 selalu during weekdays.. sebab balik dari mengajar dah already 6.30pm.. but sometimes I was managed to do a simple dishes like mee goreng or meehun goreng.. if tak penat sangatla.. huhu

korang selalu masak apa bila weekends..tentu special sikitkan??

12 comments:

ummiarissa said... Reply Comment

betullah tu bila hari minggu memang biasa masak special...kadang-kadang nasi ayam, bagus juga idea masak nasi minyak ni,tak yah acar2 pun jadi jugak...memang budak2 tak makan...buat ayam masak merah je kan..

Sherwieyna Muzzawer said... Reply Comment

Bestnya awak pandai masak. kita tak pandai tau nak makan je..hehehe

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@ummiarissa

haah..mudah je masaknya pun..awal2 masak lauk dulu..nasi kendian pun n tak pe..lepas tu dah leh relax2..hehehe

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Sherwieyna Muzzawer

takdela pandai sangat..yg basic2 je bolehla..kala tak reti blh google resepi..hehehe

Alin Marlini said... Reply Comment

kalau rajin masak cikgu..kalau malas beli jek..hehehe

qasehraihan said... Reply Comment

waaaa..nampak menyelerakan..akak cikgu ngajar kat mana eh??

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... Reply Comment

lama tak buat nasi minyak.siyes terliur sgt2 tgk nasi rine.tp kan, saya cukup mls nak wat ayam msk merah.kena goreng ayam, buat sambal..huhu.malasnya

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@qasehraihan

SK taman melawati 2

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

takdela susah sangat LM..masak yg biasa2 jek..xyah yang susah2 sangat..buat simple resepi jek

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Alin Marlini

nak kata rajin sangat tu idokle..tp tak selera makan yg beli..huhu

Rozita said... Reply Comment

Rajinnya rine...Akak pon weekend jer masak, tapi kalau weekend dah ke rumah mak atau mentua, tak masak jugak... hehehe...

Saleha said... Reply Comment

wah, nampak mcm sedap.. nanti share lah resepi ye

saya follow sini.. slam kenal