U Click Me...I Click U Back

Tuesday, August 7, 2012

Menu Ramadan ke17 | Nasi Lemak Ayam Berempah

As salam..

hari Sabtu mengemas rumah.. penat sangat.. ahad pula berbuka di luar sambil menyopping kelengkapan raya anak2 dan kelengkapan baby  *cerita dalam entry lain nanti ye*

so Isnin sahaja hari dapat berehat2 sambil memikir nak masak apa untuk berbuka..

sambil tu sempat lagi Mr Hubby mengajak mencari baju kurung raya untuk anak dara saya untuk dipakai raya ke-2.. dia dah besar..so harus banyakkan memakai baju kurung..ye dak??hehehe

hari Ahad kat KL dah usha2 kat gulatis.. rm50 aje.. sekarang dah kena beli saiz SS atau XS untuk anak dara saya nih.. sebab dia dah meninggi..so lebih mudah kot nak mencari baju kurung ready made for her..

tapi abahnya tak berkenan plak dengan kain baju kurung tuh.. so tak jadila membeli..makanya mencarila di Giant Bt Caves.. as semalam saya cuti nuzul..

hamboi!!nak cerita pasal menu je..mukadimmah berjela2 panjangnya..hhaha

********************

just a simple Nasi Lemak Ayam Berempah.. percayala walaupun nasi tu nampak putih..memang rasa dia berlemak.. hehehe

takde telur dan timun sebab anak2 tak makan.. huhu.. selalu boh gak telur rebus.. tapi sayang jek..tak habis pun..tak tahula kenapa anak2 makan nasi lemak boh sambal je.. tak paham!!

korang masak apa semalam??

9 comments:

Sherwieyna Muzzawer said... Reply Comment

wowww nasi lemak memang nampak sedap!
semalam kita tak masak,beli je..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... Reply Comment

sedapnye...

Intan Norhaida said... Reply Comment

cant never go wrong ngan nasi lemak kan????pertengahan ramadhan dh xtau nk masak menu ape

Kesuma Angsana said... Reply Comment

mmg sedap ni!

qasehraihan said... Reply Comment

nampak menyelerakan!!!

Nana said... Reply Comment

tingin plak nk makan nasi lemak
sepanjang ramdhan ni
mmg tak pernah buke nasi lemak lg
segala yg berlemak2 pon tak pernah makan
mcm kari, kurma, masak lemak cili api
bese mak yg msk
mmg dia xkan wat lemak2 bln pose
takut xlalu dia kata

Alin Marlini said... Reply Comment

nasik lemak ni makan masa sahur sedap ni

Cho Zila said... Reply Comment

ingat nak makan benda ni gak this week.. bilah kesempatan nak buatnyer...

Nory Zoulkefle said... Reply Comment

waaa...feberet nory ni..=)