U Click Me...I Click U Back

Thursday, August 2, 2012

Mee Bandung Main Bedal Ajer

As salam..lambat entry hari ini menyusul..

semalam adalah hari paling flat sedunia.. huhu.. 

mungkin sebab saya tak makan nasi masa sahur pagi tu..just buat burger untuk anak2.. dan saya tumpang sekaki.. thats why semalam felt like nak pengsan je.. huhu..sakit kepala segala bagai..

tapi dalam cenggitu pun.. mulut ni teringin sangat nak makan mee bandung buatan sendiri.. yelar.. bukan senang nak cari kat bazar yang sesedapkan..entah ada entah takde..huhu

so semalam gigih menyediakan bahan lepas balik dari sekolah..dah cakap ngan Mr Hubby..incase pergi PARAM.. jangan beli yang heavy2.. sebab nak masak mee bandung..

 ini aje yang sempat saya snap.. baru sudah masak.. hot from kuali...hahaha..gambar hiasan2 tarak..sebab saya dah flat giler lepas masak tuh.. so dok rilek2 tunggu saat nak berbuka aje..

btw..mee tu saya asingkan.. saya celur dan asingkan.. masa nak berbuka baru masukkan mee..

kalau nak resepi bagitahu ye.. sebab rasanya kalau google banyak je resepi.. tapi ni resepi saya bedal ajer.. hahaha.. asalkan ada rasa mee bandung erk..

dan anak2 saya semua makan bertambah.. tak sangka gemo jugak deme ngan mee bandung erk.. dan saya hanya makan semangkuk sahaja as usual..maklumla bila masak sendiri..sure makan sikit jek.. bilala nak merasa orang masak2kan.. selain beli kat PARAM kan??

uols berbuka apa semalam??

20 comments:

♥cikmOt♥ said... Reply Comment

bestnya chekgu...kecur air liur saya ni...

nurul cHempaka said... Reply Comment

alamak! abis meleleh air liurrr!

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@♥cikmOt♥

uish..jangan sampai terbatal pose sudah..

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@nurul cHempaka

nasib meleleh air liur je erk..udah2 la usha mee bandung tuh..hehehe

PUANSTOBERI said... Reply Comment

nak..nak.. nak resepi..sila tempek. ngeee :P

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@PUANSTOBERI

insyaAllah..di entry lain k.. kalau ramai permintaan..hehehe

Lizan said... Reply Comment

nyam nyam..mee bandung, salah satu fav saya ni tapi tak pernah buat sbb rasa macam tak berdaya jer... hihi.. chekgu, tak try minum susu blend dengan kurma ke time sahur..cober try.. sy dulu time preggy buat air tu peh tu makan roti sekeping. insyaallah bertenaga sampai berbuka... :)

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Lizan

nanti saya try ye lizan.. mcam best je..hehhee

Kesuma Angsana said... Reply Comment

KA smlm buka wit char kuey tiaw by my mum.. hehe.. mee bandung ni mmg fevert KA kalau bukan bulan pose, x caya tanyalah kat kawan2 KA or adik beradik KA tu ha hehehe

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Kesuma Angsana

tula semalam tetiba rasa nak makan sangat mee bandung.. takdela fav pun sebelum ni..hehehe

qasehraihan said... Reply Comment

waaa..nampak sungguh menyelerakanla cikgu..cikgu ngajar kat mana?

eima said... Reply Comment

2 hari lepas pun buat mee bandung tp perencah johor punya...frozen hihi

Sherwieyna Muzzawer said... Reply Comment

Ya Allah sedapnyaaaaa!

semalam puas makan bubur lambuk..hehehe

Alin Marlini said... Reply Comment

simple ngan mudah

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@qasehraihan

SK Taman Melawati 2

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@eima

memang sedapkan mee bandung johor..:-)

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Sherwieyna Muzzawer

saya pun suka sangat bubur lambuk..insyallah..jarang missed utk berbuka..ambik free je kat masjid berdekatan rumah..

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Alin Marlini

simple tu yang senang nak masakkan alin..hehehe

aThidEaN said... Reply Comment

main bedal pun cam best jer ni.nak resepi :P

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@aThidEaN

insyaallah..resepi akan menyusul nanti ye..hehehe