U Click Me...I Click U Back

Monday, August 6, 2012

Berbuka di Pelita Nasi Kandar, Setapak

As salam..

actually on last Friday.. Mr Hubby tanya hari ni nak berbuka kat mana? sebab kami belum pernah lagi iftar di luar.. kebetulan.. saya tak sahur nasi on that day.. and at the same time craving for nasi kandar.. hjahaha..so decided nak berbuka di Nasi Kandar Pelita.. kat Setapak je.. 5-7 minit je dari rumah.. hahaha

dah tak pegi dah kat Ampang sebab dah ada yang dekat.. 

then.. we decided nak pergi after magrib..so boleh relax2 lama sikit kat sana.. takdela terkocoh2 nak cari surau nak solat kan.. so lepas berbuka ala kadar kat rumah.. terus shoot to Pelita Nasi Kandar..

sampai2..alhamdulillah.. banyak dah kosong tempat duduk.. tak perlu menunggu or berebut kat situ..like we did at Pelita Nasi Kandar, Ampang.. jenuh weyhh menunggu!!huhu

 mostly chinese je yang ramai


disebabkan kelaparan dah dikira tahap dewa...saya tak snap plak gambar2 makanan yang we makan.. tapi as usual.. kami makan nasi if datang ke sini.. kari dia sedap la.. kena dengan tekak.. makan plak dengan lada burung tuh.. huhu.. berasap!!!

my daughters setelah kekenyangan.. alhamdulillah.. semua licin okeh!!

bermemek muka.. hehehe

sekarang dah pandai suruh kakak dia ambk gambar dia ngan ummi dia.. siap cium lagi.. tak suruh pun.. hahaha

actually persekitaran Pelita Nasi Kandar ni nicer than kat Ampang.. tempat baru kot.. dekat dengan Festival City.. we belum penah lagi ke sana.. takdan walaupun dekat...hahaha

still in the mood of holiday.. esok dah sekolah maaa...huhu

12 comments:

Pen Biru said... Reply Comment

sonoknye...sy ni spjg puasa baru sekali berbuka kat luar..lain smeua kt umah..sbb sibuk nk mnjahit

qasehraihan said... Reply Comment

waaaa...bbuka nasi kandaq ek cikgu..salam nuzul quran kak..

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/olimpik-keputusan-akhir-badminton.html

Ardini Humaira said... Reply Comment

dni duk tengok orang jual nasi kandar, lom beli lagi. hajat nak try gak sekali before bersalin :)

Asmara said... Reply Comment

sekali sekala mkn luar pun ok kan. budak2 pun happy dpt jln. :D

qasehraihan said... Reply Comment

tudung fareeda eh kak..hihi

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/cantiknya-kurma-puasaku-kali-ini.html

Alin Marlini said... Reply Comment

budak2 lah yg suka kalau berbuka kat luar

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Pen Biru

rajinnya menjahit..saya failed la kalau bab2 menjahit nih..hehehe

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Ardini Humaira

better gi makan sebelum bersalin..hehehe

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Asmara

anak2 yang seronok lebihkan??

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@qasehraihan

haah..baru mencuba.. tot nak try for raya.. hehehe..

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Alin Marlini

kita happy bila anak2 happykan??

Teratak Hami said... Reply Comment

Kawan2 kat office kat Melaka ni selalu cerita pasal Pelita. Bestnya nasi kandar kat situ tapi akak tak pernah makan pun.