U Click Me...I Click U Back

Thursday, August 9, 2012

29 Weeks!!

As salam..(schedule entry)

minggu ni hari Isnin lepas genap kandungan saya 29 weeks..alhamdulillah..

saya amat berharap sangat even saya puasa baby dalam kandungan saya masih lagi aktif dan sihat.. sebab ada terdengar yang bila baby berada dalam kandungan minggu 35 weeks above..DR mostly advised jangan puasa.. nanti bantut tumbesaran baby.. huhu

hari ni saya ada maternity check up dengan Dr Salleh di Pusrawi at 9.30 pagi.. amat berharap segalanya berjalan dengan lancar.. so far baby saya bergerak sangat aktif especially pada waktu siang.. aktifnya lain macam kot.. huhu.. normalkan??

Fakta Tumbesaran Baby Dalam 29 Minggu

Your baby now weighs a little over 1kg and measures about 39cm from head to toe. On his head, hair is growing well. If you're having a boy, his testicles will have descended from near the kidneys through the groin en route to the scrotum. If your baby is a girl, her clitoris is prominent, because it's not yet covered by the still-small labia. These will grow to cover it in the last few weeks before birth. 

doakan saya sihat sepanjang beberapa minggu lagi sehingga saya bersalin ye kekawan..tq in advance..semoga Allah melindungi anda semua..amin


5 comments:

Kesuma Angsana said... Reply Comment

mogs dipermudahkan dan bby and mummy diberikan kesihatan yg baik ye

qasehraihan said... Reply Comment

waaa...xlama dah tu kak..huhu
smoga dipermudahkan olehNya

Hanis MY said... Reply Comment

Tak sbr nk tgk baby sis! Take care

Teratak Hami said... Reply Comment

InsyaAllah ok. Baby pun tahu maknya berpuasa.

Syima Syaz said... Reply Comment

berat baby dah brp??
doc memang cakap gitu kalau tau kita puasa tp rasa kalau time berbuka kita qadar kan byk2 rasa takde beza pun...hehehe