U Click Me...I Click U Back

Thursday, July 26, 2012

L.E.M.A.U

As salam

entry luahan rasa kepenatan sikit dari semalam..

selepas sahur aktiviti menghantar anak2 ke sekolah kebangsaan dan sorang lagi ke sekolah agama setiap hari berjalan lancar.. tapi balik je terus flat..took a short nap until 9pm almost everyday.. bangun baru siap2 jemur kain semua.. 

kalau tak saya jemur kain masa malam.. sebab sekarang dah tak produktif sangat kerja rumah pun dah tak ontime.. sebab dah 27 minggu ni.. dengan puasa lagi.. dah agak LEMAU sikit badan untuk melaksanakan kerja rumah mengikut masa as usual..

nasib Mr Hubby faham keadaan saya.. tq laling!!

kadang2 Mr Hubby tolong saya jemurkan baju..at least he did house chores for me..

on weekdays ni kalau sempat saya masak simple2 untuk berbuka saya masak.. kalau tak PARAM jela.. tapi masalahnya.. saya susah makan..bayangkan nasi dagang 1 bungkus pun jenuh saya nak habis semasa berbuka.. terukkan selera makan saya??

so alternatif lain ialah..sediakan bahan2 seawal sebelum ke sekolah.. at least dapat la buat meehun ke mee ke..dan selepas berbuka saya proceed dengan lauk yg simple untuk dinner plak.. kadang2 MR Hubby ngan anak2 nak makan nasi.. so terpaksa la masak kan walau sesimple yang mungkin.. mana yang sempat la..huhu

pstt.. orang2 gomen semua tengah happy giler erk.. ada dapat tunggakan gaji baru.. plus dapat bonus 9hb nanti.. dan gaji bulan 8 ni dapat awalkan..13hb kalau tak silap saya..hehehe..

jangan lemau2 ye.. PM dah janji tu nak bagi BONUS RAYA!!

hahaha

No comments: