U Click Me...I Click U Back

Monday, July 9, 2012

Last Day | Soekarno-Hatta Bandara, Jakarta | Pulang Ke Malaysia

As salam.. finally saya sampai jugak ke last entry trip kami ke Jakarta Bandung 2012..

setelah selesai dengan menempuhi Jakarta Yang Machet (Jammed).. perjalanan diakhiri dengan meminta Pak Agus terus menghantar kami ke Soekarno-Hatta Bandara atas sebab takut untuk lambat2 ke epot sebab jalan di mana2 pun asik jammed je manjang.. letih dah kami duduk dalam van..sakit dan kebas ponggong!!hahaha

finally sampai dah kami di airport.. sempat berposing di luar air port untuk kali yang terakhir.. hehehe

ok.. dah selesai menimbang segala mak nenek bag yang kami bawak.. saya lepak kat tepi tiang sementara tunggu gang saya check in bag semua.. dorang tahu saya ibu buyung.. so suruh duduk diam2 kat sini.. maka saya just suka2 snap gambar sana sini pemandangan dalam bandara...


sebab kami dah web check in..maka perkhidmatan ini (gambar di atas) tidak kami gunakan...

usai kerja check in.. kami pun decided nak lepak kat cafe mengisi perut yang dah lapo.. masa kat Tanah Abang kami makan A&W sebab tak lalu nak makan kat medan selera kat situ.. sebab tahap kelaparan tahap dewa.. maka takdela gambar kami melahap di A&W di Tanah Abang.. hehehe

di cafe nih saya just order nasi untuk play safe.. sebab nanti on board saya decided nak tido jek.. so takdela perut nak pk pasal lapokan??hehehe

kami semua muka kelaparan dan tak semenggah.. ada lagi 2 jam kot nak kul 8.30pm masa ni.. so memang betul2 lepak la kan??

ordered by kak mas.. nampak sedap..saya tumpang berkaki2.. hehehe

besar jugak Soekarno-Hatta airport ni.. dan interior dia nampak moden sangat.. berbanding dengan bandara di Bandung.. Jakarta is bigger la of course..

selesai makan.. kami take turn singgah di kedai souvenirs hanya di sebelah cafe yang kami makan untuk menghabiskan sisa RP yang masih berbaki..inilah antara souvenirs2 yang boleh didapati di sini.. takdela mahal sangat..

saya decided beli FM ngan beg ini sebagai kenangan di Malaysia nanti...

besar kedai souvenirs nih.. takdan nak tawaf satu kedai..hehehe plus.. saya tak larat sangat nak jalan2 banyak sangat..



antara cekelat2 yang dijual..saya tgk harganya takdela mahal sangat.. tapi saya tak beli sebab RP saya dah habis.. memang tak banyak balance pun.. hehehe


salah satu FM yang saya sempat rembat..lawa2kan??

actually ni jela gambar terakhir saya snap di Jakarta.. selepas tu saya lepak2 di cafe balik..sembang2.. sampai terbabas tgok jam..tengok2 dah pukul 8.. punya la lorat kami berlari masuk untuk check in passport plak..

kami semua dah giler cuak.. sebab masa beratur tu siap tanya passengers yang beratur tu takut2 tak sama flightkan..alhamdulillah.. semua beratur untuk flight yang sama.. pengajaran to us..lain kali jangan ambil sambil lewa.. dah la mai airport awal.. blh plak check in lambatkan..hehehe..

selesai semua.. kami tunggu di balai pelepasan dan as usual..our flight was delayed...kul 9 lebih baru naik flight due to the weather was not so good.. dan take off pun lambat la kan sebab nak tggu cuaca just nice and sesuai untuk take off..

we safely landed at LCCT at 12.15a.m Malaysia time..alhamdulillah.. selesaila cerita journey saya sepanjang 4 hari di sana..syukur..

chekguazrine ~ insyaAllah tahun depan akan ke Yogya plak.. untuk bentang paper lagi.. sepatutnya saya kena pergi tahun ni bulan 9 nanti.. tapi dah tak sesuai sebab saya dah sarat time tuh kan??

3 comments:

Asmara said... Reply Comment

kalau tak delayed tu bukan AA la kan. heheh..

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@asmara..hehe..betulla..sllu je gitu..xontime..huhu

mama tisya said... Reply Comment

paling best kalo jln2 sure kena rembat FM