U Click Me...I Click U Back

Friday, July 6, 2012

Day 4 | Tanah Abang | Jakarta Yang Macet


As salam..

busy la lately.. tak dan nak sambung cerita my journey to Jakarta and Bandung.. huhu

ok.. this will be my 2nd last entry pasal my journey..nanti ada lagi satu entry last yek..?? huhu

selepas setel di Tangkuban Perahu dan Makan Jagung Manis di Bandung... kami pun terus turun ke Jakarta untuk ke Tanah Abang...niat kami ke Tanah Abang, Jakarta bukan untuk sambung shopping tapi hanya untuk melihat sendiri dengan mata kepala bagaimanakah rupanya Tanah Abang yang agak popular di Jakarta dan dikatakan tempat membeli belah yang terbesar di Asia..erk??

ok..langsung tak jatuh cinta dengan Tanah Abang.. berbanding dengan Pasar Baru di Bandung.. huhu.. dan peniaga2nya semua tidak semesra peniaga2 di Pasar Baru..cukupla sekali kot pengalaman datang sini...takde gambar langsung kami di sini..adala satu gambar kawan saya berposing dengan beg LV tipu..tak beli pun.. tumpang posing jek..hahaha

oh.. saya tak suka Jakarta.. seriously.. sangat macet dan sakit ponggong duduk lama dalam van sebab terlalu lama nak sampai ke satu2 tempat walaupun dekat je satu tempat ke satu tempat yang lain.. tapi sebab jammed je manjang.. sungguh tidak best okeh!!

semasa dalam van sempat lagi kami memanggil brother ni untuk beli buah..hahaha

sekitar bandar Jakarta


MACET BANGAT!!!






patutnya kami singgah di Mangga 2..tapi tak berani nak gamble even masa banyak lagi untuk our flight to KL.. so kami decided suruh Pak Agus hanta kami direct ke Bandara dan kami lepak2 je kat situ sambil membeli souvenirs.. dan perabihkan duit RP yang kami ada.. hehehe..

till next entry.. 

selamat berhujung minggu uols!!

7 comments:

Teratak Hami said... Reply Comment

Mangga tu kalau cicah colek, sedap!

Mama Zharfan said... Reply Comment

cunnya header+lay out baru ;)

Asmara said... Reply Comment

saya pun terkenan kat mangga tu. hehe..
*parents saya pun baru balik jakarta minggu lepas. pun kata asyik macet penat.

Ardini Humaira said... Reply Comment

ada ole2 tak untuk dni.. ngeeee :D

Hanis MY said... Reply Comment

Macet tu apa sis?

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@hanis..macet tu jammed!!hehe

Amsyahril Syahril said... Reply Comment


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.