U Click Me...I Click U Back

Thursday, June 21, 2012

Day 3 | Presenting My Concept Paper at UPI ~ Part 1

As salam..

hari ni dah recovering.. alhamdulillah.. akan kembali ke sekolah seperti biasa.. pedih perut dah makin kurang..baby pun sangat aktif..

rasa ada tanggungjawab selagi tak selesaikan entry Jakarta Bandung 2012 nih..

hari ketiga pun tiba dan saya dijadualkan untuk membentangkan kertas konsep saya pada hari berbahgia ini.. hehehe..

 students UKM yang dijadualkan membentang paper masing2 pada hari yang sama - Khamis@7 Jun 2012

 sebelum gerak kami bersarapan dulu di hotel yang disediakan secara buffet oleh pihak hotel untuk students2 UKM selama 2 hari mulai semalam.. saya suka giler kopi hitam dia.. tapi terlupa nak snap gambar..huhu

sebelum gerak ke UPI.. kami bergambar kenangan bersama dengan penyelia PhD saya.. Dato Prof Madya Abdul Razaq.. thanks Dato' for ur assisting.. really appreciated it..
 
 ralik menanti giliran untuk bentang.. actually nampak je muka tu cool je..dalam perut penuh rama2 berterbangan..berapa kali saya keluar ambik angin kat luar.. hahaha.. drama queen jek..





 semua gambar di atas sempat dirakam oleh rakan seperjuangan saya.. thanks kak mas sebab sudi captured muka saya yang menggelabah semasa membentang..

yang tak bestnya.. saya kena soal dengan Dr Ramli.. agak gabra jugak saya menjawabnya.. hahaha.. takpe,..goreng jek dan be confident.. tips tuh..

 giliran Kak Mas pula membentang..

 audience.. ramai actually.. ni sebahagian jek..

lega after finished the presentation.. amin.. dapat dah 1 sijil bagi melengkapkan syarat untuk grad PhD.. got 2 more presentation to go..pray for me k..semoga dipermudahkan..

muka masih nampak pucat even dah selesai..

p/s : pengajian Doktor Falsafah di UKM memerlukan 3 kali pembentangan kertas konsep atau jurnal dan mesti diterbitkan dalam prosiding iaitu 2 kali di oversea dan 1 kali di Malaysia..

6 comments:

Cik Anita said... Reply Comment

wahhhh.. bestnya! nampak semua cam smooth je kan? tak nampak pun muka gementar akak kat situu.. neway congrtaz ya sbb dah berjaya present! comfirm lega kan?

:)

Teratak Hami said... Reply Comment

Akak teringin nak tahu cara belajar di peringkat U di mesia ni. Dari segi jadual kelas, presentation etc. Tapi skrang ni mmg takde pulak hajat nak sambung belajar.

Asmara said... Reply Comment

Alhamdulillah.. moga perjuangan diteruskan hingga selesai! Amin..:)

Muslim said... Reply Comment

Nice and great info....

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Reply Comment

time studi perkara paling sy x gemar ialah present. bkn setakat rerama berterbangan tp rerama mengamuk dlm perot haha

Lizan said... Reply Comment

saya cukup lah gabra kalau kena public speaking sebab tu duduk rumah,, benti kerja... (hahaha..takde kene ngena sebenarnya...)suka hati tak yah kena jumpa orang..boleh buli anak kat umah..hikhihik..