U Click Me...I Click U Back

Monday, June 18, 2012

Day 2 | Pasar Baru ~ Part 2

As salam

ya ampun ya ibuk2 di luar sana.. entrynya Bandung masih belum habis ya..hahaha

untuk Day 2 di Bandung nih saya buat part by part la erk.. sat gi memasing muntah hijau plak..hehehe

bila dah tahu giliran untuk pembentangan kami berlangsung esok.. makanya kami decided to berjimba2 dulu di Pasar Baru.. tujuan adalah memperabihkan rupiah2 yang memang sepatutnya dihabiskan di sini..hahaha..

tempat pertama yang dituju ialah kedai kain sulam.. kami just pergi satu kedai sahaja untuk memborong kain2 kiriman atau untuk diri sendiri.. kat sini aku rembat 5 pasang.. ada orang kirim.. dan diri sendiri punya..

 kain sulam shantung yang fofular di Pasar Baru..

actually dah kali kedua aku mai sini.. so takde la beria sangat nak membeli kain sulam2 nih..

 lawa2kan.. rambang mata sebenarnya.. aku adala rembat sepasang jek.. itupun sebab tuan kedai kata design baru.. aku belek2.. tengok belum pernah nampak lagi..katanya new arrival..maka rembat la satu disitu untuk diri sndiri..yang lain aku beli untuk orang jek..

 tujuan utama aku nak menyopink kali ni..aku nak borong telekung... sebab tahun lepas tak dan mengusha telekung..itupun kalau cukup rupiahnya buk.. sebab aku kena simpan lagi untuk shopink di FO2..huhu..

tips penting kalau mai Bandung.. bawaklah RM3k ke atas erk.. kalau bawak sikit2 macam aku tak cukup.. aku bawak RM1500 pun kena pinjam duit kawan.. hahaha..

 ada kain2 kat sini hanya khas untuk membuat jubah.. lawa2...tapi aku jarang pakai jubah..

 sis Mastura busy mem"bargain".. hehehe

kalau 1st korang sampai sini.. seriusly.. sure and kompem korang akan berpinau2 bijik mata.. rambang mata waa cakap luuu...!!!

our lunch selepas setel menghabiskan rupiah..hehehe.. simple je saya punya..nasi timbel kot nama dia.. lunch kat Pasar Baru jugak..

selesai kat Pasar Baru..kami terus tak larat n balik ke hotel.. dah planned malam nak ke Factory Outlet2 kalau sempat gi semua FO la..tunggu next entry ye..

takde satu pun gambar kami kat Pasar Baru..sebab busy menyopink dan penat sama.. tak sempat dan tak teringat langsung.. huhu

p/s : next will be shopping di Rumah Mode 


Entry Terdahulu Jakarta Bandung

Day 1 | Kuala Lumpur - Jakarta - Bandung

Day 2 | Conference at UPI, Bandung ~ Part 1

Keropok Versi Indonesia 

We Stayed at SetiaBudhi Indah Hotel, Bandung


15 comments:

Adylia Qarissa said... Reply Comment

boleh jadi giler tau bila sampai sana sebab kain2 sulaman cantik2 ;p

nn lylyn said... Reply Comment

shopping best =) xpernah g sane

lynn kamarul said... Reply Comment

sgt menarik. bila la dapat shopping =) baju raya pun xde lagi ni

Fai Shaklee said... Reply Comment

kain2 tu semua memang cantik. patutla rm1500 tak cukup. hihi

etiey.com said... Reply Comment

wah sungguh tergoda tang kain pasang tu kan?

mama tim said... Reply Comment

cantikla kain shantung tu..klu kat fb dorang jual seratus lbh sepasang..huhu..

Myra Jay said... Reply Comment

Cantiknya kain sulam... Mau rambang mata, kalau boleh semua rasa nak beli :)

Nurul Akmal said... Reply Comment

uiiihhh rambang mata dibuatnya...

kakchik@ella said... Reply Comment

tahun ni KC lum pegi lagi Jakarta & Bandung. Tapi sebenarnya dua2 tmpt tu KC dah pegi 9 kali. Tak excited lagi dah. Tapi kadang2 .. rindu kat masakan dan minuman diaorg yg sedap2.

Eyriqazz said... Reply Comment

cantik2...kalau wifey pergi ni confirm rambang mata

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Reply Comment

wauuu sy yg tgk kat sini pon dah berpinau-pinau bijik mata..gerammnyaaa cecantek semuaa


tp apesal ayam tu cam rentung hihi..sy penah mk nasik timbel kat johor nii uhh x sedapp

Teratak Hami said... Reply Comment

giler akak tgk kain2 itu. Mahal tak?

Cik Anita said... Reply Comment

pompuan plus shopping!!memang terbaik..geram je tengok kain2 kat sini..huhu

PUANSTOBERI said... Reply Comment

smpai skang rasa terkilan tak beli kain sulam tu..aaaaa..... nak repeat thn dpn, tp kalo dpt smbg blaja tak buleh la kot..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... Reply Comment

mkn mewah kat sana kan rine.suka!!