U Click Me...I Click U Back

Thursday, June 14, 2012

Day 2 | Conference at UPI, Bandung ~ Part 1

As salam..

sabar jela erk.. asyik entry Jakarta Bandung je erk.. tapi nak buek camne..kalau lambat2 update nanti peram lama2..jadi tak sedap dah citer n karangannya..hahaha
 
hari kedua kami dah selamat tiba di Bandung..seperti tahun lepas pihak conference UKM dah menyediakan kami hotel yang berdekatan dengan Universitas Pendidikan Indonesia (UPI) iaitu Setiabudhi Indah sebab memudahkan kami nak ke UPI untuk 2 hari conference berlangsung..

kurangkan membebel..jom usha gambar2 k!!

 ni semua adik2 further masters dari UKM.. dorang semua pun nak present paper..

actually..bila kami semua turun je di lobi hotel, kami diminta terus mendaftarkan diri dan mengambil segala buku prosiding yang disediakan..dan diminta untuk menyemak jadual pembentangan kami samada pada hari ini atau esok.. 

fortunately.. aku dan geng2 PhD semua dijadualkan untuk membentang paper masing2 esk..so apalagas.. dengan segera kami semua pergi naik balik ke bilik masing2 dan tukar baju yg bakal digunakan esk sebab kami hanya akan singgah ke conference sekejap sahaja ye buk..sebab dalam kepala dah ada mission nak bershoppink dulu..hahaha..*tak blh buang masa bab2 ni sebab time is golden...hahahha*

so kami pun reramai naik angkutan kota ke UPI..

 ladies in pink.. kak mastura dan kak jun.. sengih manjang!!

me with kak waliz dan kak jun dalam angkutan kota..
 
 tempat berlangsungnya conference.. mmg lawa sangat UPI nih..this is my 2nd time been here..


me with the presenters..*semua berjeans selamba derk jek sebab lepas ni nak keluar ke Pasar Baru*

suasana di tempat berlangsungnya conference.. pagi ni hanya keynote speakers je berucap..petang baru pembentangan daripada peserta2 seminar..

 the crowd..

semasa sessi break untuk brunch..*lepas ni kami tak masuk dah sebab kami terus ke pasar baru..hahaha*

 kuih2 yang diberi untuk tetamu seminar.. sedap2 semuanya.. actually kuih2 dorang so traditional..dan sangat sedap okeh!!

on da way jalan kaki keluar tu sempat kami semua bergambar giler2.. hahaha.. maklumla tahun lepas datang sini..satu gambar kt UPI pun tak de..kali ni kami posing sakan..ahahaha

 mak buyung busy jugak memposing even mengah tak hingat!!

kakak2 kesayanganku...:-)

lepas setel posing kami terus ke Pasar Baru.. tunggu citer Pasar Baru next entry ye.. till then..thanks for reading k..

3 comments:

Izzati Tatie said... Reply Comment

owh universitas pendidikan indonesia...penah jugak lalu dpan die.tp xpenah masuk lagi..update cpat.xsabar nak smbg baca ;)

Hitam Keris Emas said... Reply Comment

kelab blogger ; done follow.
singgah tempat saya pula..
:)
thanks..!

kakchik@ella said... Reply Comment

ooo. KC ingatkan jalan-jalan rupanya sambil keja ye.