U Click Me...I Click U Back

Tuesday, June 12, 2012

Day 1 | Kuala Lumpur - Jakarta - Bandung

As salam..

hari keberangkatan kami ke Jakarta pun tiba pada 5hb Jun 2012.. semalam tu saya baru selamat tiba dari Penang setelah 3 hari berkampung di sana untuk menghadiri kenduri kendara sedara sebelah suami..

saya agak cuak sebab slide power point untuk pembentangan saya di UPI nanti masih belum siap..mujur flight delay ke pukul 6.30 petang..so pagi selasa tu sempat la saya edit sana sini mana yang patut..

actually hari Selasa tu memang agak kelam kabut..duit RP belum tukar lagi.. kad debit Maybank saya masih belum diactivekan ke mode oversea..huhu.. cuak jugak saya..

masak untuk sarapan ngn makan tengahari pun saya skip.. sebab Mr Hubby suruh selesaikan semua benda yang belum buat..so sarapan ngan lunch kami makan kat luar je anak beranak.. huhu..

selesai semua.. tepat kul 3 petang saya dan Mr Hubby gerak ke LCCT tanpa anak2..sebab Amirah yang kecik sekali tak tahu saya nak ke Jakarta / Bandung sebab pengalaman tahun lepas saya ke Bandung.. dia melalak2 nak ikut..so saya dan Mr Hubby decided tak mo bagitahu saya naik kapal terbang tuh.. huhu..nasib dia lebih rapat ngn Mr Hubby..so takdela rasa cuak sangat nak tinggal dia.. as kakak ngan kak ngah dah besar..dah pandai handle diri memasing..

sampai LCCT kul 4.45 pm..saya dah siap2 print boarding pass.. dan tak payah check in luggage sebab saya just hand carry je.. beg saya tak berat sangat.tak exceed 7kg..alhamdulillah..

setel menunggu geng2 saya check in..salam ngan Mr Hubby.. as Mr Hubby nak gerak cepat sebab anak2 tinggal ngan adik ipar.. so saya gerak masuk dalam untuk tunggu flight saya..

 geng2 UKM.. seronok knowing them..with kak waliz and kak jun

 kakak2 ku terchenta.. hahaha

saya dan kak mas dalam belon.. belum take off lagi masa nih..

sweet sisters..

jom isi kad imigresen mereka.. kad ni mesti diisi sekiranya kita bukan warganegara Indonesia ye buk..

selepas turun je dari flight we ols disuruh naik bas AA untuk dihantar ke airport.. so senang.. tak yah susah2 berjalan kaki erk.. 

 upon arrival Jakarta Airport..

sambil menunggu kekawan punya beg..kami posing2 dulu sebab jakun 1st time sampai Jakarta..hahaha

 jangan tertipu..semua suka posing ngan luggage saya.. hahaha

 besar jugak airport Sukarno ni.. tapi takleh lawan KLIA la.. itu pendapat saya erk..

selesai posing2 sikit.. saya dan kak waliz cari prepaid indo supaya tak payah pakai roaming memahalkan.. kata nak jimat..maka haruslah cari jugak no indonesia untuk contact2 laling2 di Malaysia..hehehe

setel jek beli prepaid.. saya kol pak agus yang sudah lama menunggu kami di luar airport dan senang je dia cam kami sebab dia tahu kami hanya berempat jek..keluar2 je terus dia tegur..alhamdulillah..



sementara tunggu pak agus ambik suzuki dia.. kami posing2 lagi di depan bandara (airport) Jakarta..memang cantikla dari luar bandara dia..wajib bergambar di sini erk..hahaha

 pak agus bawak kami makan kat sini..restoran Putrajaya..tapi tak berapala sangat sedapnya ngan mahal pun..tahu kami orang Mesia.. terus mahal erk!

 jumpa makanan ni dipanggil "keropok"..yup..memang nama dia cenggitu.. 

bermulala journey kami ke Bandung..machet giler..kebas ponggong i!!

thanks for reading and dropping by..

chekguazrine ~ next entry..citer pasal conference plak erk..

4 comments:

MRS. K said... Reply Comment

Syoknyer.. Nk pegi juugaakkk

Nana said... Reply Comment

Seronok g bandung leh shoping sakan. 1st time pg rs semua nk beli. Tp skang mahal skit la, x mcm dlu.dorg dh pandai main harga...hu3

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Reply Comment

tabahnya rine demi segulung phd..dgn peknen lagi huhu mmg kuat semangat rine ni :)

Cik Pulau said... Reply Comment

bestnyaaa... harap one day nt sy pn akan ikut jejak langkah akak,.. huuu~