U Click Me...I Click U Back

Friday, May 4, 2012

14 Week's Check Up

As salam..

citer basi di pagi Jumaat. hehehe..

actually last week saya dah start dengan 1st check up.. maklumla dah anak no.4 ni dah kurang sikit excited nak gi check up awal2.. dan dalam hati juga berdoa anak dalam perut sihat hendaknya... cukup sifatnya.. berat pun hopefully mengikut tumbesaran dia..

al-maklumla dah 4 tahun tinggalkan skill pregnant ni.. ada juga saya tak ingat dah.. kadang2 miss makan ubat pagi2. obimin and acid folic segala bagai tuh.. hahaha

actually saya nak tunggu cukup2 5 bulan saya pregnant.. tp hari istimewa tu datang awal.. mungkin dah tiba masanya saya melihat si kecil comel lote ni dalam perut saya.. macam mana keadaan dia kan??

then kebetulan hari tu saya pedih ulu hati dan migrain menyerang.. so decided dengan Mr Hubby nak terus gi check up kat Pusrawi sebab memang planning dan bersalin situ macam ketiga-tiga kakak si kecil nih.. 

pergi pun dah lewat.. nak dekat kul 2.30 baru sampai.. setel hanta kak ngah sekolah petang.. hanta amirah kat pengasuh yang melalak2 nak ikut saya gi check up.. huhu.. pity her..

sampai di Pusrawi saya meminta Dr.Salleh untuk check up saya.. sebab saya dah biasa dengan dia pregnancy sebelum2 ni pun saya dengan dia.. even bersalin pun dengan dia.. dah biasa kata orang.. so macam dah beri kepercayaan sepenuhnya dekat Dr Salleh.. 

masa memula masuk bilik dia.. dia recognize saya.. and tanya khabar.. tapi dia hanya ingat sambut anak saya 4 tahun lepas and thought saya sedang mengandungkan anak kedua.. hehehe..dia tak ingat dah saya pernah melahirkan anak 3 kali dengan dia.. hehehe..dan Dr Salleh yang saya kenal dulu nampak muda jek..sekarang dah nampak dia agak berumur.. maklumla kerjaya Dr ni memang cepat nampak tua kot.. heehe
 
nak tengok si kecil dalam my belly??
 
*
 *
 *
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 *
 *
*
*
*
*
*
*
*
*
kecik je kan.. still in 14 weeks.. tapi kaki tangan semua dah ada..alhamdulillah.. dan jantung pun berdegup dengan baik Dr Salleh cakap.. 

bila tengok si kecil ni macam tak percaya pun ada.. betul ke aku bawak si kecil ni.. macam nak nangis.. hahaha.. (abaikan kejiwangan dan keemosian saya ye)

semoga kekal sihat dan dipermudahkan segala olehNYA sepanjang saya membawa si kecil nih.. amin..

thanks for reading..:-)


4 comments:

Baiduri said... Reply Comment

smoga baby m'besar dlm keadaan baik....tahniah =)

lynn kamarul said... Reply Comment

congrats... teringin nak mengandungkan anak utk suami tp belum ada rezeki lg

Teratak Hami said... Reply Comment

Bestkan dapat tengok baby. Memang syahdu je rasa walaupun dah berderet2 anak.

kakchik@ella said... Reply Comment

KC doakan agar baby terus membesar dgn sehat sampai saat utk melahirkan.