U Click Me...I Click U Back

Tuesday, January 3, 2012

Unforgettable Moments During 2011

As salam..

sekadar entry kenangan terindah saya sepanjang 2011..

semoga 2012 juga lebih memberi kenangan yang terindah untuk saya.. amin

firstly.. alhamdulillah.. permulaan 2011 pada mulanya agak menyentap hati dan jiwa saya bila tetiba nama saya naik untuk ditukarkan ke sekolah lain dalam daerah yang sama.. masa tu guru sains lebih di sekolah lama saya.. makanya mungkin bukan rezeki saya untuk terus mendidik anak bangsa di sekolah itu.. saya ditukarkan ke sekolah baru di SK Taman Melawati 2... dan syukur padaMu ya Allah.. sebab saya sangat gembira dan senang sekali mengajar di sini atas sebab mempunyai banyak masa mengajar daripada tugasan2 yang lain.. alhamdulillah.. syukur once again..


secondly.. 2011 juga adalah kemuncak pengajian sarjana saya..sebab 2011 juga merupakan tahun akhir saya menjadi pelajar sarjana setelah 2 tahun setengah berhempas pulas.. berulang alik dari KL ke Bangi hanya untuk merealisasikan impian saya bergelar sarjana.. dan alhamdulillah.. finally i made it successfully with flying colours.. amin.. dan kenangan paling tidak dapat dilupakan ialah.. saya membentang projek paper saya di Universitas Pendidikan Indonesia (UPI) di Bandung, Indonesia pada June yang lepas..

semasa membentangkan kertas kerja saya di UPI..
 jangan percaya dengan memek muka saya yang cool sebabnya saya sangat cuak.. dalam peyut ada rama2 gitu.. hahaha

alhamdulillah.. untuk pengetahuan semua.. kalau menjadi pelajar sarjana di UKM.. membentang paper di mana2 conference adalah syarat wajib lulus untuk grad.. at least sekali.. kalau tak.. kena postpone gamaknya.. maka saya dengan gigih ikut rombongan kawan2 ke Bandung bagi merealisasikan impian saya nak grad ontime gitu.. 


saat yang saya tunggu2kan.. tak tergambar dengan kata2.. nak nangis pun ada.. sob..sob.. alhamdulillah.. walaupun dengan anak tiga.. saya mampu lakukankannya.. alhamdulillah.. syukur sangat.. ini ialah kurniaan daripada Allah untuk saya..


doakan saya berjaya menaiki tangga seterusnya.. insyaAllah..

sekadar entry kenangan untuk saya untuk diabadikan dalam blog kecik saya nih.. dan untuk kenangan anak2 saya membacanya bila mereka dah besar nanti.. insyaAllah..

thanks for reading and dropping by...

6 comments:

ZYASH said... Reply Comment

Kenangan terindah.. Sweet sangat bace..hehe. Pembakar semangat saya. Btw..meh la join ne http://zyash-nuffnang.blogspot.com/2012/01/zyash-1st-giveaway.html

Fatin Syahira said... Reply Comment

tahniah akak. semoga tahun ni akan bawak kebaikan utuk kita semua. you are the one inspired me =')

Reena said... Reply Comment

besnye kak....dpt sume ni selepas khwin..kagum sgt sy rase...smoge p'jlanan hdup akk di 2012 akan dipermudahkan lg... :)

Mama Zharfan said... Reply Comment

congrats!! moga terus sukses..amiin

kakchik@ella said... Reply Comment

2011 yg gemilang ye cikgu. Alhamdulillah .. KC doakan moga suksess dan suksess lagi ye.

Nur-nba said... Reply Comment

Tahniah Kak Azrine.. Semoga terus meniti kejayaan yang lebih besar pada masa akan datang.