U Click Me...I Click U Back

Monday, January 2, 2012

Kisah Amalina Che Bakri Pelajar Cemerlang SPM | Betul ke Berita nih?? | Kenapa Jadi Begini?

Amalina Che Bakri. Satu nama yang sudah lama tidak disebut beberapa tahun kebelakangan ini kembali memuncak. Bermula di twitter apabila topik hangat mengatakan Amalina Che Bakri kini sudah tidak bertudung dan menyambut perayaan Krismas bersama teman lelakinya. Sebagai nota, Amalina, dilahirkan pada tahun 1987 dan berasal daripada Kelantan merupakan seorang pelajar cemerlang dalam peperiksaan SPM pada tahun 2004 kerana menempah nama dengan mendapat 17A1.




 apa dah jadi??betul ke sumber berita ini?? kalau betul..sudah tentu mereka yang memberi dan menaruh kepercayaan kepada beliau sangat kecewa bila tahu Amalina already turned like this.. huhu.. why this happened to her??tetiba rasa scary je kalau tetiba anak2 jadi cemerlang dan berjaya menempatkan diri di univ oversea.. mampukah mereka menepis dugaan2 seperti ini??nauzubillah.. mintak simpang...

 sumber berita dan kredit to Media Malaya

8 comments:

Teratak Hami said... Reply Comment

Dia pernah "down" dalam exam ke? Sometimes orang tak kecewa if fizikal dia berubah, orang lagi kecewa kalau pasal2 study ni. Apa2 pun mintak dijauhkan dari kaum keluarga kita.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Reply Comment

mcm kes sufiah pun sama..pandai tapi akhirnya..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Reply Comment

sy gugel kat sini psl kt dia gagal tu x benar:

http://zul4kulim.blogspot.com/2009/12/nur-amalina-che-bakri.html


psl kes x bertudung tu x tahu pulak..


takut pulak jadi cerita fitnah ni

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@ Teratak Hami & Rina - saya pun berharap berita ini tak betul.. really hope so..

azieazah said... Reply Comment

Takut pula baca. Sebab kita pun ada anak dara gak...

Cik Pulau said... Reply Comment

mintak dijauhkan la dari family kita.. kan sis.Huuu~

Pen Biru said... Reply Comment

apa nak jadi ni.culture shock kot.sulu budak genius yg nama sufiah pun jd cmni.sia2 spm berpuluh a pun kalau endingnya jadi cmni..

kakchik@ella said... Reply Comment

kejutan budaya la tu. Inilah akibatnya bila minda kita terlalu tumpu pada "on paper" semata-mata. Bila tengok dunia luar .. mak aihhh .. seronoknya .. terus lupa diri.

Kesian mak ayah dia, kan.