U Click Me...I Click U Back

Tuesday, January 10, 2012

Anak Dara Saya Kuat...??

makan actually..

mungkin sebab she's growing kot.. sebab dia macam sentiasa lapar.. roti pun dh jadi wajib ada kat rumah.. kalau dulu macam susah jugak nak habis sebuku roti.. kalau sekarang.. sekelip mata jek.. hahaha

anak dara saya Alyaa la yang saya citer ni.. badan pun dah bam2 saya tengok.. kalau makan malam tak yah cakapla.. bertambah2.. padahal saya masak simple2 je menunya.. dah katanya dinner.. saya biasa masak yg tak berkuah sangat.. kadang2 sambal tumis je.. tapi mungkin faktor nak membesar kot.. dah la badan pun mcm dan nak lawan saya dah.. huhu...

saya control gak makannya.. kalau malam saya tak berapa bagi sangat dia makan nasi banyak...orang kelantan cakap "benak" kalau makan budak2 makan nasi terlalu banyak.. betul ke??


dulu dia kurus jek... takde bam bam sangat camni.. huhu..apa perlu saya buat??

thanks for reading and dropping by...

6 comments:

Aishah Jahirah said... Reply Comment

huhuu dah makin besar...mcm tulah.ye la makan berlebihan benak hati org tua ckp.ada kebenrannya jugak sebab over kenyang segala benda xlarat buat,study pun xmasuklah.kalau tgk budak lelaki tgh membesar makan lagi tkt...heheh

Totie@Tomy said... Reply Comment

macam saya dulu nak masuk darjah 6 makan tak hengat.sekali badan montel tak hengat..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... Reply Comment

nnt dah besar lg sikit dia pandai lah diet tu..hehe


apa kata rine bg dia mkn ptg heavy sket, pastu bg dia mkn buah 10 minit sblm mkn ...tgk dia msh bertambah2 ke tidak.klu msh juga, silap umminye lah tu sbb msk sedap sgt!

ratna said... Reply Comment

Xpe cikgu...sedang dia ada selera nak mkn, bg jer. Dulu saya risau gak anak saya gemok..tp bila dia jadi kurus jd risau pulak...he he he

Ummi Dania Yasmine said... Reply Comment

i rasa kalau makan masa lapar tak jadi masalah. Berhenti sebelum kenyang. Budak2 nak membesar kita tak leh sekat pemakanannya. Cuma biarlah semuanya bersederhana.

ZYASH said... Reply Comment

Ajak beriadah petang2.. Main hula hup ker.. Badan bam2, tapi cutting cantik...