U Click Me...I Click U Back

Tuesday, December 6, 2011

Pertama Kali Masak Hati Lembu

As salam..

kesian saya kan??

nak cerita pertama kali masak hati lembu sendiri.. dulu saya pantang mak saya masakkan lauk ni ler untuk saya makan selalunya.. jadi nak kata beli sendiri hati nak masak sendiri memang tak la sebab Mr Hubby ngan anak2 tak makan pun hati.. tak suka.. huhu

saya memang suka sangat hati lembu instead of hati ayam.. sebab hati lembu manis lagi rasanya.. dan saya memang tak pandai sangat masak organ2 dalaman haiwan ni.. hahaha

teringin punya pasal saya beli la sikit hari tuh untuk masak untuk diri saya sendiri.. siap tanya Mr Hubby nak kena buat camne sebelum masak hati ni.. so rebus segala bagai dengan garam.. then baru goreng boh sikit kunyit.. saya masak style saya jek.. tak tengok mana2 resepi pun.. bedal jela LABU!!

inilah hasilnya.. 

1st attempt menjadi.. hehehe.. saya makan sorang2 jek semua nih.. anak2 saya semua macam pelik tengok UMMI dia makan macam sedap sangat.. hahaha

 failed bab presentation.. kena belajaq banyak lagi dalam MASTERCHEF.. hahaha

chekgu azrine : uols biasa tak masak organ2 dalaman lembu nih??

10 comments:

Kancilbiru said... Reply Comment

sedapnya...sy pun suka juga hati lembu ni dan juga limfa..

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@kancil biru.. sama la kita.. limpa pun suka gak.. tp tak sesuka hati lembu ler

Izan Ishak said... Reply Comment

izan tak pandai masak hati lembu ni. kalau hati ayam tu biasalah. kalau MIL izan mmg dia pakar masak hati lembu ni campur skli ngan organ dalaman lembu yg lain...

Hanis MY said... Reply Comment

nampak sgt sedap sis! nak cikit... tiba2 nak makan hati ayam huhu...

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Izan.. tak pandai masak la hati ayam pun.. tp penah jadikan rencah dalam sayur je

Hanis - meh la balik Malaysia..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... Reply Comment

sesekalimkn organ dalaman blh la kan ?saya suka..tp tak rebus pun,terus goreng je biasanya.sedap

Wawa_Nadwa said... Reply Comment

aduhaii.. terliuq tgkk.. lagi2 tgk bawang tuu.. wawa hantu bawang ok.. hehehhe!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Reply Comment

sy pon x pandai masak hati lembu..kalau ada dpn mata sy makanlah tp x berani nk mkn bnyk sgt..

Daddy Cool said... Reply Comment

Adoih...kecur ayor liur daddy nih..!

wantie said... Reply Comment

tak berapa suka hati lembu. saya suka paru paru. ngeee..

tapi kalau ada depan mata layannnnnn