U Click Me...I Click U Back

Thursday, December 1, 2011

Cerita Raya Haji di Penang

As salam

asyik kongsi cerita basi je kan??

tak sempat la korang nak update.. sebab hari tu line berukband kurang baik.. so mood nak blogging runtuh sebab nak up gambar pun tak dapek..
 
so kali ni nak cerita pasal hari raya haji kami yang lepas.. hari tu ada cerita sikit pasal korban.. 
kali nih nak cerita pasal sambutan raya haji kami yang simple jek.. tapi agak meriahla.. cuma Mr Hubby warded for 5 hours masuk air sebab demam dan tak larat...balik Kl plak saya demam campak almost 1 week.. huhu.. alhamdulillah.. kami dah kembali sihat seperti sediakala.. syukur..

eh.. asyik2 tempek gambar je kan.. 

sebab syiok kalau bercerita sekali ngan gambar.. nampak kebestsannya.. hahaha..*mau cikgu BM pelangkung tengok bahasa yg saya tulis ni*


ceria sebab nak balik kampung!!

kakak pun ceria.. pantang suruh berposing jek.. sure mcm2 pesennya.. hehehe

sampai di Penang.. kami stayed at Hotel Sri Malaysia.. saje berubah angin bawak anak2 stayed hotel sebab nak rasa nikmat konon2 bercuti.. hehehe.. kami pilih hotel ni sebab dekat dengan kampung...

dorang ni macam saya tak penah bawak tido hotel.. agak kejakunan dan excited.. kot dh namanya budak2 kan??

macam2 gaya ada!!

malam tu Mr Hubby dah start tak sedap badan.. ditambah dengan sejuk aircond.. maka esoknya demam menjadi lebih teruk.. dan menjadi semakin teruk selepas selesai acara korban di kampung.. 

si kecik yang pagi2 dah siap tak sabar nak pakai baju kurung katanya..

sarap sebelum gerak ke kampung..

ni je gambar raya yang sempat kami rakam.. sayang sebab semua busy nak menengok lembu kena korban.. and yang sedihnya Mr Hubby tak berapa sihat...

sekian dulu.. to be continued.. 

nanti bosan plak banyak sangat gambar bertempek2.. hahaha..

sambung dilain entry ye..

thanks for reading and dropping by..:-)


No comments: