U Click Me...I Click U Back

Thursday, December 29, 2011

Alhamdulillah | SBPA | Markah Prestasi Diturunkan Kepada 65 Markah Untuk Dapat Kenaikan Gaji

KUALA LUMPUR 28 Dis. - Keputusan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) untuk menurunkan markah penilaian prestasi bagi kenaikan gaji di bawah Skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) menjadi suntikan semangat bagi semua penjawat awam.

Presiden Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan (KPPK), Hashim Adnan berkata, langkah itu membuktikan kerajaan tidak pernah membelakangkan keperluan dan kehendak semua penjawat awam di negara ini. 

"Ia satu tawaran yang cukup menyeronokkan terutama bagi warga pendidik dan saya bagi pihak 450,000 ahli merakamkan terima kasih kepada Perdana Menteri dan JPA,” katanya.

Beliau diminta mengulas keputusan JPA semalam untuk menurunkan markah penilaian prestasi daripada 75 kepada 65 setelah mengadakan perbincangan hampir lima jam dengan Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) di Putrajaya.

Di bawah SBPA asal, seseorang penjawat yang memperolehi markah prestasi kurang daripada 75 tidak layak untuk menikmati kenaikan gaji.
sumber : Utusan Online

1 comment:

Pen Biru said... Reply Comment

lega jer dengar berita ni semlm, bukan per... kalau ikut yg asal, alamtnya jd mcm zaman sblm ssm..semunya asyik nak membodek utk dptkan gaji menegak