U Click Me...I Click U Back

Monday, December 12, 2011

10-12-11 - Majlis Kesyukuran di Rumah Kak Ina | Syukur Dapat Jumpa My Ex-Students

As salam

 hari ni mereka yang bekerja di area Selangor masih lagi bercuti kan??

wah.. seronok bercuti panjang erk..

saya?? duduk rumah jek.. mengemas apa2 yang patut sebab Mr Hubby dah 4 malam je asik outstation.. maka duduk rumahla... bila takde apa nak buat maka saya tetiba rajin mengemas baju2 di bilik tidur saya.. baju2 yang dah agak ketat dan lama.. saya ketepikan.. mungkin yang elok akan saya sedekahkan kat mana2.. dan yg dah buruk saya jadikan kain buruk je la.. hahaha

hari sabtu lepas saya menghadiri 2 majlis kesyukuran.. satu jiran sebelah rumah saya..sempena anak sulungnya mengandung 7 bulan.. so diadakan majlis kesyukuran dan doa selamat untuk anak perempuannya.. alhamdulillah..

kemudian selesai je majlis.. saya pula ke rumah ex-colleague saya di area Gombak.. juga majlis kesyukuran sempena banyak perkara.. anaknya lulus cemerlang UPSR dan kakaknya baru sihat setelah selesai menjalani pembedahan membuang tumor di kepala.. syukur alhamdulillah...

konon2nya saya beria2 nak pergi sebab berkeinginan nak berjumpa dengan kawan2 lama dari formel school saya.. tapi mungkin takde rezki.. al-maklumla.. sekarang musim cuti sekolah.. maka mungkin mereka mempunyai urusan yang lain.. ada yang berada di kampung.. bercuti sakan.. dan ada juga yang menghadiri kenduri di tempat2 lain kot.. 

saya dan kak ina..ex-colleague saya.. semasa saya mengajar di SK Gombak Setia


tapi kehadiran saya di situ agak tidak mengecewakan sebab dapat berjumpa dengan ex-students saya..semua dah besar2.. dulu saya tinggalkan mereka..mereka masih di tahun 4 dan 5.. sekarang dah jadi anak dara.. hehehe.. 

cukupla kot cerita panjang2.. nanti bosan pulak!!




last but not least.. bergambar bersama mereka.. sekadar kenangan untuk saya.. alhamdulillah.. mereka semua lulus dengan baik dalam UPSR..

thanks for reading and dropping by..

3 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Reply Comment

sy baru tau harini selangor cuti ptt ar ramai x update..

Chekgu Azrine said... Reply Comment

Rina - Selangor cuti sebab semalam beday agong..hehehe.. yup.. kalau cuti rmai blogger pun cuti blogging.. hahaha

Teratak Hami said... Reply Comment

Cuti2 ni banyak sangat kenduri kendara. Dapur pun berehat berasap.