U Click Me...I Click U Back

Monday, October 10, 2011

Saya Pun Nak Kurus!!

As salam..

tengah sedih sebab rasa macam diri begitu tak dihargai..huhu

tengah memikirkan camne nak diet??boleyy??

sebab rasanya diri dah gems la.. dah bolat sangat...

tolonggg.. camne nak kurangkan sikit berat badan ni sebab aku mmg tak bolehla kawal kalau tak makan nasik.. nanti jadi mengigil la plak..

for uols info.. dah lama tak pijak penimbang sebab takut giler nak tahu angka yg naik.. psiko giler kan??
*syok dapat jadi orang yg makan tak hengat dunia tapi tak naik2 badan*

yang syoknya bila tanya MR HUBBY.. dia selalu cakap.."u dah ok dah cenggini.. tak yah diet".. jangan harapla nak bg perangsang untuk kurus..sorry naik lori!!

aku bukan nak kurus sekempeng pun.. cuma taknak makin put on weight sebab kesihatankan.. kalau jalan peha dah belaga apa kes??


korang tak caya erk aku dah bulat.. 

sila lihat di bawah..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


   
saya yang dah bolat..tembam.. gemuk.. apa sahaja yg seangkatan dengannya..huhu..mak sedih nyah!!

12 comments:

Ayuni said... Reply Comment

cantik!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... Reply Comment

gemuk ke?huhu.tak blh pastikan sbb tu gmbr duduk.brp berat?brp tinggi cikgu?LM ni ada 5 kilo lemak degil nak kikis tau.babay dah 2 bulan lbh..ummi nyer msh berlemak degil..nak diet tak sentuh nasi mana blh..gigil ketaq lutut jadinyer.citer dulu brp target..blh join kelab kurus LM dan kak aya,ops..rara jugak..hehe

Aku Ibu Muda said... Reply Comment

chekgu...dah kira BMI ke?

anitadiana said... Reply Comment

singgah dan follow..kak ita pun lg gemuk...dah bosan dah...

Kalamhati said... Reply Comment

chanteeekk je..tak gemok pun..=)

Chekgu Azrine said... Reply Comment

Ayuni - cantik tang mana tak tahu..

LM - hmm.. kalau duduk baru nak gemuk LM.. kalau berdiri tak nampak.. seyes.. tgk gambar saya di entry lain yg berdiri.. sure org tak ckp sangat saya berisi..

Ibu Muda - BMI belum obes lagi..tp saya nak kuruskan badan sikit utk kesihatan

ani - insyaAllah.. nanti akak singgah ye

Kalam hati - thanks tp saya mmg dah gemuk.. seyes..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... Reply Comment

hehehe..cikgu bkn nak kurus..tp nak kurangkan lapisan lemak yg bertindih kat beberapa tempat tu kan?lapisan lemak tu mmg ada bila dah beranak pinak.susah giler nak hilangkan.LM ni, klu leh potong2 lemak tu nak je agih kat org kerimping tu tau..huhu.cuba swimming selalu kat umah kwn cikgu tu.dlm masa 2 bln blh nmpk hasil yg lumayan

Miss Eiza said... Reply Comment

cikgu try la jus mate.hehehe

deqlis said... Reply Comment

cun jerkk.....

deqlis pun dahtembammm...sejak raya sampai sekarang terbabas sudah....nk diet nie, tp tak start2x lagi,.....huhu... jom sama2x diet nak? hehe

Chekgu Azrine said... Reply Comment

jom deqlis.. hehehe

Miss Eiza - akak kalau blh takmo la minum2 jusmate bagai. try cara sndiri dlu.. kalau tak blh then baru try..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Reply Comment

suami kt u dah ok so nk risau apa..bukan apa..kengkdang kita perempuan ni suka perasan yg kita dh gemuklah..apalah (sy pon sama)..


apa pon kalau rine berhasrat nk turunkan berat jgn ambil pil kurus sembarangan ya..


rine mungkin boleh jenguk blog sy yg lg satu ni:


inspirasi sihat&cantik


manalah kut tahu dpt pedoman :)

ain dzaya said... Reply Comment

gemuk itu menawan...

ain pulak nak gemok, sebab terlalu kurus,,,
meh cnie blutooh sket isi2 yg tanak...hehe..
peace!