U Click Me...I Click U Back

Friday, October 14, 2011

Dulu pun aku suka belit-belit gak..

 As salam

selamat hari Jumaat semua.. penghulu segala hari..

saya suka sangat hari Jumaat sebab sabtu cuti..hehehe

semua orang suka Jumaat..sebab Jumaat segala2nya mcm heaven kan.. kalau sekolah masuk lambat.. kalau kerja pejabat sure waktu break lamakan?/boleh sopink2kan??

SILA MENGAKU!!

hari ni nak cerita pasal pemakaian shawl atau pun selendang..kebanyakan sekarang dah ramai yang pakai shawl especially remaja2 sekarang ni.. ada yg feeling ala2 hana tajima.. hehehe

dulu2 aku mmg pemakai shawl yg tegar.. tapi skang dah mmg susahla nak pakai.. sebab aku dah rasa tak sesuai sangat sbb muka aku dah bolat.. and itu bermakna aku dah gemuks... hahaha

menghadiri kelas di UKM.. tahun 2009 gak nih..

tp aku sekarang lebih selesa pakai tudung instant sebab lebih cepat dan mudah.. akukan cikgu.. mengajar lak petang.. so better utk aku pakai tudung instant sebab nak solat sangatla payah.. sebab nak kena bukak pakai sebanyak 2 kali kalau ada kat sekolah.. so sangatla tak convenient.. tapi aku suka je tengok kawan2 pakai shawl.. sebab sekarang shawls mostly lawa2.. dan ada yg kain murah dan ada jugak yg mahal.. depends on material made of la..

semasa mengikuti lawatan sambil belajar di Petrosains, KLCC juga dalam tahun 2009...
juga tahun 2009..semasa bercuti ke Kelantan dan turun singgah Cameron Highland.. masa ni mmg kegilaan saya memakai shawl.. hehehe  
             

Mr Hubby suka aku pakai shawl tapi aku bg reason payah nak bukak pakai balik unless kalau setakat nak keluar sekejap.. bolehla bergaya dengan shawl..

korang camne.. peminat shawl tak??


 sekarang saya jarang pakai.. dan collection saya yang almost 50 helai lebih tu tinggal kenangan jela.. huhu


 
sure korang suka belit2kan??bukan cakap belit2.. tapi belit2 shawls.. hahaha

4 comments:

Teratak Hami said... Reply Comment

Seumur hidup akak tak pernah pakai shawl kat kepala. Pernah pakai shawl belit kat leher ... eh, tu shawl ke namanya??

Tapi suka tengok orang shawl. Kalau kena dengan muka, memang cantik ala-ala wanita arab.

Cik Anita said... Reply Comment

salam.

Suka je pakai shawl. Sebab senang nak pakai. Lagi2 shawl yang tak tak payah iron! lagi syok. Banding dengan tuudng bawal yang comfirm nak kena iron tiap kali pakai.. hehe

Chekgu Azrine said... Reply Comment

Teratak Hami - haah.. kalau muka bulat tak sesuai.. tp kalau nak pakai gak kena pakai inner yg mcm tudung instant.. ok gak

Chekgu Azrine said... Reply Comment

cik anita - budak2 muda remaja mmg sesuai sis.. kalau cantik mcm cik anita lg sesuai.. hahaha