U Click Me...I Click U Back

Tuesday, September 13, 2011

Rindu Zaman UNI!! (Part 2) - UPSI


sambungan dari entry SINI

selepas hampir setahun menolong Mr Hubby menguruskan bisnesnya.. tetiba kepala rindu lak nak nyambung study.. tapi Mr Hubby suka kalau lepas ni aku keje ngan gomen.. katanya kua2 grad dah boleh keje ngan gomen terus..

pikiaq punya pikiaq.. terpandang iklan kat paper kemasukkan semester 2 UPSI.. alamak... Mr Hubby beria2 suruh mntk.. aku tak gemor sangat jadi cikgu cikgu ni...tak sesuai la nyah.. maklumla SPM pun tak berapa nak terror.. tetiba nak jd cikgu lak.. kan tak sesuai.. kalau dh tak pandai camno nak ngajar orang doh!!

then Mr Hubby kata mintak je.. dapat tak dapat belakang citer...

aku pun dengan dukacitanya mntkla.. dalam masa sama aku apply gak sambung degree kat UiTM course yang sama.. tp more to managementla.. dulu dip practical sikit..

aku dapat lak dua2 yang aku applied tu.. dah tak tahu mana nak pilih dah...jd mengong sat..

parents aku and mr hubby beria2 nak aku masuk UPSI.. 4 tahun vs 2 tahun kalau wat degree kat UiTM.. tapi kalau ko masuk UPSI..sah2la kua sebagai cikgu gitu!!

nak tak nak UPSI la pilihan aku.. masa tu dah ada anak dah ko.. 2 anaks ye.. masa tu Athirah aka K.ngah baru 9 bulan.. kesian kan??

takperla anak2.. UMMI sentiasa ingat pengorbanan mu semua!!

semasa menghadiri kursus pendek bagaimana untuk membuat papet..tapi kalau korang tanya aku.. haremm aku tak tahu buat.. sbb masa dok kursus aku main2 je tahu... maklumla bila mak budak bercampur ngan budak2 hingusan.. hambik ko!!

sewaktu kelas biologi sem 6 kot.. masa ni kat lab.. kami buat experiment sambil berposing2.. aku yg pakai spec tu.. ye aku mmg rabun tahap 17 inchi ye.. hehehe
masa ni syiok sbb lect kami perempuan.. sporting giler.. baik giler.. cantik giler.. semua gilers la.. baru balik dr Scotland..

kami satu kelas berposing selepas selesai majlis makan malam pra-graduan yang berlangsung di Hotel Equatorial, Bangi.. best.. tema hitamm..*sapa ntah letak tema hitam..cehh*

kami semasa lawatan sambil belajar di Cameron Highland.. untuk subjek geografi.. kena interview orang asli di sini sambil menghirup udara segar.. hahaha

banyak lagi gambar tapi maleh nak cari dalam folder.. cukup2la ini je kot.. kang muntah hijo susah lak aku.. !!


p/s : nantikan next entry - zaman u tapi dah tua...@UKM

5 comments:

Mama Zharfan said... Reply Comment

kenangan terindah :) cun nya azrine :)

ain dzaya said... Reply Comment

waaaa...bezznyeee..hehehe

Hanis MY said... Reply Comment

kenangan sampai bila2... tabahnya belajar, bagus2 nanti anak ikut jejak langkah rajin belajar cm umi dia

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Reply Comment

sy baca entri ni dulu baru nak baca yg lama punya hik hik..

aimaniman said... Reply Comment

mana ada istilah tua nak tuntut ilmu, cuma kalau mama x larat sbb anak2 mama super power, mama nak tanda kertas dia orang duduk atas kertas, so nak sambung master? x payah aar cukup aar degree aje... bio anak2 yg ada master n phd, insy... tu la moralnya kalau mama, study sblom ada anak br bleh tumpu, tp salute aar kat mak2 yg bleh study lg nie...