U Click Me...I Click U Back

Wednesday, July 13, 2011

Bandung - Shopping Time!!

sambungan entry Bandung pulak...

so hari kedua di Bandung, aku and kekawan decided nak shopping di Pasar Baru dulu sebab most of kiriman kawan2 mostly there..

macam2 kiriman dan tak lupa juga kepada anak beranak aku di KL...

acara dimualakan dengan berposing di dalam taxi.. hahaha.. muka segar bugar sebab nak shopping punya pasal...

sebelum berjalan2 sakan di Pasar Baru.. yg mempunyai 3000 buah toko di sini.. aku n geng jalan2 cari makan dulu.. acara wajib mengisi perut yg kekosongan dulu..hik..hik..

disebabkan sangat lapor..aku membedal nasik..huhuhu

with soup apa ntah nama dia.. kat sini nama menu agak peliks.. so mmg payah nak hengat.. unless.. uols stays sana.. baru dpt ingat...

ni menu kak June... dia makan nasi timbel komplit.. nama boleh ingat sebab aku snap gambar kedainya.. hahaha..

tengokla nama kedainya... tak paham aku!!

ni menu kak maliza.. boleh tahan sedapnya...

walaupun di mana aku berada.. nescafe tarik tetap menjadi pujaan hatiku... hahaha.. class nyah.. siap shake lagi...ko hado??

bermula sessi memperabihkan duit.. rembatan dimulakan di Lantai 6 (atas sekali) untuk sesi melihat beg tangan berjenama.. formula kat sini.. lagi tinggi display beg tangan tuh.. lagi mahal okeh??

ada yang berkenan di hati??

akulah paling banyak sekali merembat handbag kat sini.. macam dah takmo shopping tempat lain dah lagaknya... hahaha.. just imagine.. kat sini je dah habis RM800.. berjuta2 rupiah tu beb!!

wajib bergambar kenangan sebab kedai dia kaya sat kerana kami.. hahaha.. end of this year.. aku nak mai sini lagi.. hope dapat jumpa budak chomel n peramah ni lagi... insyaAllah... the best part was.. dia siap bagi harga pecah telur.. sebab kami adalah pelanggan pertama sejak dia bkk kedai pagi tu.. mana tak.. kul 7pg dah tercongok depan Pasar Baru.. apa kejadahnya. ye dak??

itu namanya orang giler bershopping... org putih kata.."shop till drop"!!

posing outside pasar baru...selepas seronok memperabihkan duit.. actually banyak gambar tak dan snap pun masa we membeli di kedai2 kain sulam.. coz dah penat sangat weyy... muka dah berminyak..al-maklumla... shopping dr 7pg sampai pasar baru tutup kul 5ptg.. ko hado??

tengah tunggu taxi...sambil snap2 gambar di sekitar bandar bandung... sangat crowded... tu belum kena kaco dengan beggar... kat sini kena sentiasa sediakan duit kecil dalam rp1000 camtu..nak kasi dorang..sebab selagi tak kasi.. selagi tu dia tak blah!!

crowdedkan??

sentiasa jammed la..

Pasar Baru Bandung...tak dapat nak ambik gambar kot depan.. kena sok seberang jalan daa..

sekian je entry Bandung utk kali ni.. next entry will be Night Shopping at Toko 3.. wait for that entry...salam...

1 comment:

Amsyahril Syahril said... Reply Comment


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.